Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U Hrvatskoj se pije 80 litara pive po stanovniku

Za Zagrebačku pivovaru ova je godina bila uspješna jer je tržište piva u deset mjeseci zabilježilo rast od 8,5 posto, a porastao je i njen tržišni udio, što ima utjecaj na prihode i dobit koji su također rasli, kazao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov.

Za Zagrebačku pivovaru ova je godina bila uspješna jer je tržište piva u deset mjeseci zabilježilo rast od 8,5 posto, a porastao je i njen tržišni udio, što ima utjecaj na prihode i dobit koji su također rasli, kazao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov.

Nije želio otkriti kolike prihode i dobit ostvaruje Pivovara napominjući kako je strategija nizozemskog Starbeva, u čijem je sastavu Zagrebačka pivovara, da ne iznosi financijske pokazatelje.

Tržišni udio Zagrebačke pivovare na hrvatskom tržištu iznosi oko 42 posto, što je čini uvjerljivim tržišnim liderom, a procjenjuju da će ove godine proizvesti 1,5 milijuna hektolitara piva.

Yeskov je kazao kako je hrvatsko tržište prilično zrelo te u 2012. očekuju da će ostati stabilno, odnosno ostvariti blagi rast.

Napominje i kako će Zagrebačka pivovara i dalje raditi na inovacijama te ulagati u brendove, procese i ljude.

Glavnina izvoza Zagrebačke pivovare ide u Bosnu i Hercegovinu (BiH), na koju se odnosi 90 posto izvoza. Iako je tamošnje tržište manje razvijeno nego hrvatsko, Zagrebačka pivovara imala je 12-postotni rast volumena prodaje na tom tržištu. Na tom se tržištu godišnje proda oko dva milijuna hektolitara piva, od čega se oko 120 tisuća hektolitara odnosi na proizvode Zagrebačke pivovare.

Manje količine piva Zagrebačka pivovara izvozi i u druge zemlje u kojima su potrošači porijeklom iz Hrvatske – SAD, Kanada, Australija, Njemačka i Švicarska.

Potrošnja piva u Hrvatskoj iznosi 80 litara po stanovniku, u BiH 50 litara, u Češkoj 160 litara.

Upitan imaju li u planu preuzimanje neke manje pivovare u Hrvatskoj Yeskov je kazao kako rast uz preuzimanje nije njihova strategija.

Što se tiče ulaska Hrvatske u EU kaže da ne bi trebao donijeti značajnije promjene jer je domaće tržište već prilično otvoreno, a kvalitetom su domaći proizvođači konkurentni.

Jedino će regulativa biti nešto drugačija, no u Zagrebačkoj pivovari već se tome prilagođavaju, primjerice propisima vezanim za zaštitu okoliša, obradu otpadnih voda i zaštitu od buke.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.