Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

U izolaciji smo učili!

Većina ispitanika, njih tri od četiri (76%) vrijeme socijalnog distanciranja iskoristilo je za učenje novih ili usavršavanje postojećih vještina.

Iz medija su protekla 3 mjeseca iskakali naslovi kako iskoristiti vrijeme doma, što naučiti, koje su opcije online učenja. Međutim, koliko su stvarno građani vrijeme socijalnog distanciranja iskoristili za učenje, saznali smo u anketikoju je  na gotovo 150 ispitanika proveo EduCentar.

Većina ispitanika, njih tri od četiri (76%) vrijeme socijalnog distanciranja iskoristilo je za učenje novih ili usavršavanje postojećih vještina. Od ispitanika koji su vrijeme iskoristili za učenje, njih 59% posvetilo se učenju nekih novih vještina i znanja, najčešće učenje stranog jezika ili informatičkih vještina. Međutim, neki su to vrijeme odlučili iskoristiti za učenje šivanja, sviranja ili vrtlarstva.

Petina ispitanika (21%) usavršavala se u vještinama koje već posjeduju kao što su ples, trčanje i sviranje, dok se preostala petina (21%) odlučila na prekvalifikaciju u njegovatelja, odgajatelja ili picajola.

Svaki četvrti ispitanik (24%) vrijeme socijalne distance nije iskoristila za učenje jer, kako kažu, nisu imali vremena ni za što. Najčešći uzrok toga je to što su građani radili od doma uz djecu, pa su uz posao imali i dodatni posao čuvanja i zabavljanja djece, te pomaganje djeci u online nastavi.

Pročitajte još:

Izdvojeno

Pročitajte nekoliko trikova koji će vam pomoći da budete još uspješniji.

Izdvojeno

Predstavljamo vam 10 okrutnih životnih istina, koje svaki čovjek u životu shvati prije ili kasnije.

Edukacija

Kada je u pitanju učenje i upijanje novih informacija, možda vam Feymanova tehnika učenja može pomoći.

Ljudski resursi

Upis novog tečaja, redovno studiranje u dobi od trideset godina ili dodatna edukacija na koju su vas natjerali na poslu, dragocjena je prilika za...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.