Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U listopadu prva edukativna konferencija o posvajanju djece

Udruga za potporu posvajanju Adopta u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, priprema konferenciju o posvajanju koja će biti održana 1. i 2. listopada 2012. u Zagrebu.

Udruga za potporu posvajanju Adopta u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, priprema konferenciju o posvajanju koja će biti održana 1. i 2. listopada 2012. u Zagrebu.

Udruga za potporu posvajanju Adopta se, u okviru napora reforme javne uprave, uključila u osmišljavanje i provedbu reforme sustava posvajanja u RH te, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, 1. i 2.10.2012. u Zagrebu priprema konferenciju namijenjenu djelatnicima Centara za socijalnu skrb, Obiteljskih centara, domova za djecu te samog Ministarstva, koji rade na poslovima posvajanja, ali namijenjenu i postojećim i potencijalnim posvojiteljima.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti, otvorit će konferenciju, a cilj ovog edukativnog skupa je predstavljanje pravnog okvira u kojem i RH treba početi djelovati, predstavljanje drugih EU modela i uspješnih praksi posvajanja te edukacija djelatnika iz područja važnih za uspješnost posvajanja.

Adopta – Udruga za potporu posvajanju je nevladina, neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djelujemo na stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

Proces posvojenja u RH praćen je nizom problema – nejasnoća i nedostatak standarda u posvajanju, komplicirana procedura, nedovoljna priprema i podrška posvajateljskih obitelji, predugo čekanje djece na posvajanje – samo su neki od njih, a najveće žrtve takvog nesređenog sustava su, nažalost, upravo djeca.

Svaki financijski i/ili organizacijski doprinos bit će cijenjen i vrlo dobrodošao, a ADOPTA će se sponzorima konferencije zahvaliti na tiskanim materijalima konferencije kao i na web stranici www.adopta.hr. Ukoliko ste zainteresirani za daljnju suradnju, molimo da nas bez oklijevanja kontaktirate na [email protected], u priopćenju navodi Diana Topčić Rosenberg, predsjednica udruge Adopta.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Kako bi zadržali mlade obitelji na selu, u općini Kalinovac s 1600 stanovnika, na rubu Koprivničko-križevačke županije, još prije nekoliko godina uveli su poticajne...

Novosti

Gwyneth je otkrila koje namirnice uvijek ima u svom domu te recept za dressing od jogurta, jalape?o papričica, korijandera i meda, završnom dodiru njezinoj...

Novosti

Početkom srpnja austrijski je parlament izglasao amandman kojim se nevjenčanim istospolnim parovima omogućava posvajanje djece, a odluka je stupila na snagu 1. kolovoza.

Edukacija

Roditelji djecu mogu potaknuti da rade neki plaćeni posao, primjerice pomaganje roditeljima, čuvanje djece ili pranje automobila, kako bi im ojačali karakter i "olakšali"...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.