Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

U prvih šest mjeseci bilježe najveći rast noćenja u Hrvatskoj, a uskoro će dobiti i novi poslovni hotel

Brodsko-posavska županija turistima je sve privlačnija destinacija o čemu svjedoči i konstantan rast turističkih rezultata.

Saša Pjanić, izvor HTZ_Stara Kapela

Čitavom duljinom leži na autocesti i na rijeci Savi, do svih njezinih destinacija dolazi se lako i brzo, sa samo dva grada ruralna je oaza, nositelji njezine turističke ponude su OPG-ovi, salaši i rančevi, nudi autentične doživljaje, netaknutu prirodu i očuvane tradicijske vrijednosti uz bogata slavonska jela. Brodsko-posavska županija turistima je sve privlačnija destinacija o čemu svjedoči i konstantan rast turističkih rezultata.

Od početka godine do 30. lipnja u ovoj slavonskoj županiji zabilježen je i najveći rast noćenja u Hrvatskoj. S ukupno 35.685 noćenja u kojima s 18.043 noćenja tek neznatnu prednost imaju domaći gosti, ostvaren je rast od čak 42,55 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2022., kada je na području županije zabilježeno 25.033 noćenja.

direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković

„Ovo je rezultat kontinuiranog ulaganja u turističke proizvode i sadržaje, intenzivne promocije na domaćem i stranim tržištima, suradnje javnog i privatnog sektora i prepoznavanja potreba i zahtjeva turističkih trendova. Strateški razvoj turizma temeljen je na ruralnom i zelenom, eno-gastro ponudi graničarskog Posavlja uz bogatu kulturnu baštinu naša dva grada – Slavonskog Broda s jedinstvenom Tvrđavom, Interpretacijskim centrom Ivane Brlić Mažuranić, prekrasnom šetnicom uz Savu te baroknog središta Nove Gradiške. Bogate tradicijske i urbane manifestacije također se odražavaju na odlične turističke rezultate, a u našoj županiji tijekom čitave godine nudimo za svakoga ponešto“, poručuje direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

Do kraja godine najavljeno je i otvorenje poslovnog hotela Park u središtu Slavonskog Broda s novih 60 soba, kongresnim centrom, kavanom, restoranom, teretanom…, a u ovom gradu užurbano se radi i na novom riječnom pristaništu koje će revitalizirati kruzing na rijeci Savi i biti novi vjetar u leđa turističkom zamahu u Brodsko-posavskoj županiji.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.