Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Uber opet bilježi rast: 50 posto više vožnji u prosincu i siječnju

Zagrebačku popularnost tijekom adventskih mjeseci potvrđuju i rezultati Ubera koji je, nakon uspješne ljetne sezone, ostvario značajan rast vožnji tijekom zimskih mjeseci.

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba Zagreb je krajem prošle godine bio najposjećeniji hrvatski grad tijekom Adventa s porastom od 17 posto u dolascima i 10 u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine. Zagrebačku popularnost tijekom adventskih mjeseci potvrđuju i rezultati Ubera koji je, nakon uspješne ljetne sezone, ostvario značajan rast vožnji tijekom zimskih mjeseci. Naime, za vrijeme adventskog razdoblja, od 5. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024., Uber je u Zagrebu zabilježio porast putovanja od preko 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

Najpopularnije adventske destinacije Uber korisnika u Zagrebu bile su Zrinjevac i Kaptol, što dodatno potvrđuje atraktivnost ovih lokacija u blagdanskom razdoblju. Kao i prošlih godina, osim kratkih gradskih vožnji korisnici su putovali i na znatno dužim relacijama. Najduža vožnja od čak 417 kilometara zabilježena je od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Splita.

Osim hrvatskih korisnika, tijekom zagrebačkog Adventa usluge su najviše koristili  korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Francuske te Švicarske.

„Kao što rezultati pokazuju, Hrvati i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Nama je sigurnost prioritet u poslovanju, što dokazuju i brojne opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed ili dijeljenja vožnje s drugim korisnicima. Također, svaki korisnik ima pristup sigurnosnim značajkama koje su dostupne u aplikaciji i za svaku je vožnju, po potrebi, na raspolaganju služba za podršku“, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

U prosincu je i redefinirana usluga Uber Black. Usluga je tijekom Adventa ostvarila povećanje od nevjerojatnih 797 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.


Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.