Udruga Ekonomska klinika organizira konferenciju „Moj glas u EU“

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova te pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović organizira 24. i 25. travnja konferenciju „Moj glas u EU“ s ciljem uključivanja šire javnosti u raspravu o EU te ulozi Hrvatske u EU, a podržana je i financirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Na konferenciji će se održavati paneli i javne debate, u kojima će govornici putem web platforme moći u live vremenu postavljati pitanja govornicima, što konferenciju čini dinamičnom i drukčijom. Prvi dan konferencije fokusiran je na aktualne gospodarske i ekonomske teme, dok je drugi dan orijentiran na teme društvenog karaktera.

 „Kroz svoj rad i studiranje zaključili smo da javnost, a pogotovo mladi, koji čine temelj promjena i boljitka društva ne posjeduju dovoljno informacija niti imaju dostatnu količinu prilika informirati se i postati svjesniji važnosti i prilika povezanosti Hrvatske s EU, kao i mogućnosti koje im se nude. Smatramo da se različitim inicijativama može poboljšati stanje i da se treba zalagati za povećanje informiranosti i veću građansku participaciju. Na temelju prethodnih iskustava i projekata i različitih izvora informacija koje upucuju na uistinu zabrinjavajuće stanje javne svijesti i znanja o načinima donošenja odluka i prilika za potpore unutar EU, te o EU općenito, odlučili smo ovim projektom adresirati probleme i nastojati pridonijeti njihovom rješavanju. Želimo potaknuti građane da se informiraju i pitaju pitanja koja ih zanimaju“, ističe Ema Skupnjak, voditeljica projekta „Moj glas u EU“.

Poduzetničke prilike, poljoprivredni trendovi te demografski izazovi samo su neke od tema rasprave stručnjaka, profesora i akademika. Ono što čini „Moj glas u EU“ jedinstvenim projektom upravo je namjera razmjene stavova između građana i stručne javnosti putem platforme Mentimeter koja omogućuje postavljanje pitanja govornicima u stvarnom vremenu.

Projekt je namijenjen svim zainteresiranim građanima, studentima i mladim poduzetnicima koji žele iskazati svoje interese i potrebe, naučiti više o svojim mogućnostima i pravima te najvažnije, sudjelovati u budućem procesu rasprave i planiranja aktivnosti u područjima unutar okvira Europske unije, koja dotiču i svakodnevan život građana. Kao mladi ljudi i mlada organizacija, Ekonomska klinika ovim projektom želi studente i građane potaknuti na aktivno razmišljanje i participiranje u kreiranju i donošenju odluka te jačanje svijesti o važnosti doprinosa građana i njihovih stavova o temama koje se tiču Hrvatske i Europske unije.

 

Konferencija „Moj glas u EU“

Zagreb, 24. i 25. travnja 2019.

Prostor Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2)

 

Srijeda, 24. travnja

09.30 – 10.00            Registracija

10.00 – 10.15            Otvaranje konferencije i pozdravni govori

10.15 – 11.00            Panel rasprava „Budućnost poljoprivrede u EU“

Marijana Petir, europarlamentarna zastupnica
Darko Znaor,  neovisni konzultant za održivu i ekološku poljoprivredu
Matko Orsag, docent na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo na FER

 

11.10 – 12.00            Panel rasprava „Učinci uvođenja eura u Republiku Hrvatsku“

Velimir Šonje, ekonomski analitičar i vlasnik tvrtke Arhivanalitika
Laurian Lungu, član Nacionalnog odbora za uvođenje eura u Rumunjskoj
Igor Škrgatić, dopredsjednik HUP Udruge malih i srednjih poduzetnika

 

12.10 – 13.00            Otvorena rasprava „Kako nam je bilo?“

Ivana Maletić, europarlamentarna zastupnica
Tanja Kovačić, osnivačica online konzultanta IZI do potpora
Velibor Mačkić, docent na Katedri za ekonomsku teoriju EFZG
Hrvoje Prpić, poduzetnik i poslovni anđeo

 

13.30 – 14.30            Radionica „Financijski turbo“

Hrvoje Prpić, poduzetnik i poslovni anđeo

Podijeli

Odgovori

Top