Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Udruga Ekonomska klinika organizira konferenciju „Moj glas u EU“

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova te pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović organizira 24. i 25. travnja konferenciju „Moj glas u EU“ s ciljem uključivanja šire javnosti u raspravu o EU te ulozi Hrvatske u EU.

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova te pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović organizira 24. i 25. travnja konferenciju „Moj glas u EU“ s ciljem uključivanja šire javnosti u raspravu o EU te ulozi Hrvatske u EU, a podržana je i financirana od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Na konferenciji će se održavati paneli i javne debate, u kojima će govornici putem web platforme moći u live vremenu postavljati pitanja govornicima, što konferenciju čini dinamičnom i drukčijom. Prvi dan konferencije fokusiran je na aktualne gospodarske i ekonomske teme, dok je drugi dan orijentiran na teme društvenog karaktera.

 „Kroz svoj rad i studiranje zaključili smo da javnost, a pogotovo mladi, koji čine temelj promjena i boljitka društva ne posjeduju dovoljno informacija niti imaju dostatnu količinu prilika informirati se i postati svjesniji važnosti i prilika povezanosti Hrvatske s EU, kao i mogućnosti koje im se nude. Smatramo da se različitim inicijativama može poboljšati stanje i da se treba zalagati za povećanje informiranosti i veću građansku participaciju. Na temelju prethodnih iskustava i projekata i različitih izvora informacija koje upucuju na uistinu zabrinjavajuće stanje javne svijesti i znanja o načinima donošenja odluka i prilika za potpore unutar EU, te o EU općenito, odlučili smo ovim projektom adresirati probleme i nastojati pridonijeti njihovom rješavanju. Želimo potaknuti građane da se informiraju i pitaju pitanja koja ih zanimaju“, ističe Ema Skupnjak, voditeljica projekta „Moj glas u EU“.

Poduzetničke prilike, poljoprivredni trendovi te demografski izazovi samo su neke od tema rasprave stručnjaka, profesora i akademika. Ono što čini „Moj glas u EU“ jedinstvenim projektom upravo je namjera razmjene stavova između građana i stručne javnosti putem platforme Mentimeter koja omogućuje postavljanje pitanja govornicima u stvarnom vremenu.

Projekt je namijenjen svim zainteresiranim građanima, studentima i mladim poduzetnicima koji žele iskazati svoje interese i potrebe, naučiti više o svojim mogućnostima i pravima te najvažnije, sudjelovati u budućem procesu rasprave i planiranja aktivnosti u područjima unutar okvira Europske unije, koja dotiču i svakodnevan život građana. Kao mladi ljudi i mlada organizacija, Ekonomska klinika ovim projektom želi studente i građane potaknuti na aktivno razmišljanje i participiranje u kreiranju i donošenju odluka te jačanje svijesti o važnosti doprinosa građana i njihovih stavova o temama koje se tiču Hrvatske i Europske unije.

 

Konferencija „Moj glas u EU“

Zagreb, 24. i 25. travnja 2019.

Prostor Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2)

 

Srijeda, 24. travnja

09.30 – 10.00            Registracija

10.00 – 10.15            Otvaranje konferencije i pozdravni govori

10.15 – 11.00            Panel rasprava „Budućnost poljoprivrede u EU“

Marijana Petir, europarlamentarna zastupnica
Darko Znaor,  neovisni konzultant za održivu i ekološku poljoprivredu
Matko Orsag, docent na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo na FER

 

11.10 – 12.00            Panel rasprava „Učinci uvođenja eura u Republiku Hrvatsku“

Velimir Šonje, ekonomski analitičar i vlasnik tvrtke Arhivanalitika
Laurian Lungu, član Nacionalnog odbora za uvođenje eura u Rumunjskoj
Igor Škrgatić, dopredsjednik HUP Udruge malih i srednjih poduzetnika

 

12.10 – 13.00            Otvorena rasprava „Kako nam je bilo?“

Ivana Maletić, europarlamentarna zastupnica
Tanja Kovačić, osnivačica online konzultanta IZI do potpora
Velibor Mačkić, docent na Katedri za ekonomsku teoriju EFZG
Hrvoje Prpić, poduzetnik i poslovni anđeo

 

13.30 – 14.30            Radionica „Financijski turbo“

Hrvoje Prpić, poduzetnik i poslovni anđeo

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.