Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Uhićeno 15 djelatnika carinarnice i špeditera Luke Rijeka

Zaposlenici carinarnice su navodno izrađivali lažne carinske deklaracije kojima su umanjivali vrijednost uvezene robe pa su uvoznici plaćali manju carinu. Time su državni proračun oštetili za oko 7,5 milijuna kuna

Zaposlenici carinarnice su navodno izrađivali lažne carinske deklaracije kojima su umanjivali vrijednost uvezene robe pa su uvoznici plaćali manju carinu. Time su državni proračun oštetili za oko 7,5 milijuna kuna

U tijeku je velika antikorupcijska akcija USKOK-a na području Rijeke. Prema prvim informacijama, dosad je privedeno petnaestak osoba, carinika i špeditera, djelatnika carinarnice u Luci Rijeka.

Glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić Hini je potvrdila da policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, u suradnji s USKOK-om provodi akciju u Rijeci, u kojoj je najmanje 15 uhićenih. Među uhićenima je i jedan kineski državljanin. Na terenu se provede brojne dokazne radnje, kazala je Bikić, ističući da više informacija ne može otkriti u interesu istrage.

Neslužbeno se doznaje da je, uz uhićenja, policija pretražila više stanova i poslovnih prostora.

Prema pisanju medija na meti istražitelja su zaposlenici carinarnice koji su posljednjih mjeseci primali novac kako bi uvoznicima smanjili namete. Pod tajnim mjerama navodno su bili od jeseni prošle godine te su državni proračun oštetili za oko 7,5 milijuna kuna. Navodno su izrađivali lažne carinske deklaracije kojima su umanjivali vrijednost uvezene robe pa su uvoznici plaćali manju carinu. I naravno, nagrađivali djelatnike carinarnice zbog uštede.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.