Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ulaganje s vizijom: Falkensteiner pokreće novu crowdinvesting kampanju

Rezultati 8. crowdfunding kampanje Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja je završila krajem srpnja, premašili su sva očekivanja: 745 investitora osiguralo je više od osam milijuna eura za daljnje širenje 360° turističke grupe.

Falkensteiner Hotel Montafon Sommer
Falkensteiner Hotel Montafon Sommer

Rezultati 8. crowdfunding kampanje Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja je završila krajem srpnja, premašili su sva očekivanja: 745 investitora osiguralo je više od osam milijuna eura za daljnje širenje 360° turističke grupe. Time je premašen prvotni cilj financiranja od pet milijuna. Zbog stalne potražnje, FMTG već pokreće 9. crowdinvesting kampanju naziva “Ulaganje s vizijom” u Austriji i Švicarskoj.

Za njemačke investitore ova ponuda počinje sredinom listopada. Kao u ljeto 2022., ulagači se mogu pretplatiti na svoje dionice izravno putem nove investicijske platforme www.fmtg-invest.com. Izdavatelj zajmova je Falkensteiner Tourism Group AG (FMTG), a tehnološki partner je Conda.

Prvi put drugačiji uvjeti i bonusi

Anne Aubrunner, direktorica investicijske platforme: “Trenutni krug financiranja nudi investitorima posebno atraktivne mogućnosti odabira kao i dodatne bonuse: Osim dva različita roka, od tri i pet godina, opet postoji mogućnost primanja godišnje kamate u gotovini ili kroz stvarni povrat u obliku hotelskog vaučera“.

Oni koji se odluče na rok od tri godine mogu birati između 3% godišnje u gotovini ili 5% godišnje u obliku vaučera. Oni koji ulažu na pet godina dobit će ili 4% godišnje fiksne kamate ako se isplaćuje u gotovini ili 6,5% godišnje kamate ako se isplaćuje u bonovima. Osim toga, za iznos ulaganja od 10.000,00 EUR postoji jednokratni vaučer za godišnjicu od 500,00 EUR (3 godine) ili 1.000,00 EUR (5 godina).

Bonus vjernosti za bivše investitore

Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a iskoristio je trenutnu ponudu kako bi se obratio investitorima koji su uz grupu od samog početka, od kojih su mnogi stalni Falkensteinerovi gosti dugi niz godina: “Prije nekoliko dana završili smo otplatu prvog financiranja u iznosu od 4,95 milijuna eura. Mnogi zadovoljni investitori već su iskazali interes za novu investiciju u našu tvrtku. Želimo se zahvaliti na poseban način investitorima iz 2017. i 2018. koji će dobiti dodatni bonus u obliku hotelskog vaučera od 100 eura ako reinvestiraju otplatu koju su primili u rujnu”.

Kapital za održiva infrastrukturna rješenja u turizmu

Temeljni kapital iz 9. kruga financiranja koristit će se, između ostalog, za novi projekt izgradnje na jugozapadnoj obali jezera Garda i provedbu sveobuhvatne strategije energetske učinkovitosti kao dio strategije održivosti cijele tvrtke. Ta strategija uključuje uvođenje zelene stope u svim Falkensteinerovim hotelima, implementaciju energetskog nadzora na razini cijele grupe i mjere za smanjenje CO2 otiska kao dio inicijative Turn to Zero. Osim toga, daljnja ulaganja u poboljšanje kvalitete postojećeg sadržaja, razvoj premium kampinga i proširenje investicije platforme FMTG Invest također su u planu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.