Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Um uspješnog poduzetnika

Kod uspjeha i bogaćenja ne radi se toliko o financijskom uspjehu koliko o tome tko morate postati; karakterom i novim načinom razmišljanja kako biste uspjeli. Najbrži način da to postignete jest rad na sebi, na svom osobnom i poslovnom razvoju.

Kod uspjeha i bogaćenja ne radi se toliko o financijskom uspjehu koliko o tome tko morate postati; karakterom i novim načinom razmišljanja kako biste uspjeli. Najbrži način da to postignete jest rad na sebi, na svom osobnom i poslovnom razvoju.

Tri najopasnije riječi na svakom jeziku su: “Ja to znam.“ Kako znate da nešto znate? Vrlo jednostavno; ako to živite i primjenjujete – znate, inače ste samo čuli o tome, čitali ili razgovarali, ali ne znate. Ako niste uspješni u svom poslu, sretni i bogati vjerovatno morate još mnogo toga naučiti o biznisu, novcu i uspjehu. Morate mijenjati stajalište iz ‘znam sve’ u ‘učim sve’.

Neuspješni poduzetnici često pokušavaju dokazati da su u pravu i da sve znaju. Prave se da su sve shvatili, ali prečesto nemaju sreće ili su svi drugi krivi za njihov neuspjeh. Biti u pravu znači držati se starih načina razmišljanja i obrazaca ponašanja. Nažalost, ti su vas obrasci i načini rada i razmišljanja doveli tu gdje ste sada.

Ako nastavite raditi ovako kao do sada i dalje ćete imati iste rezultate. Ukoliko s tim rezultatima niste zadovoljni, trebaju vam neki novi putovi. To znači novi način razmišljanja, nove akcije i novi rezultati. Zato je od ključne važnosti za sve poduzetnike da nastave učiti i rasti. Fizičari se slažu da na ovom svijetu ništa nije statično. Sve živo se stalno mijenja. Znači, ako stalno ne učite, zaostat ćete za svijetom. Mnogi tvrde da se ne mogu obrazovati i educirati zbog nedostatka novca i vremena. Dok s druge strane, uspješni poduzetnici citiraju rečenicu Benjamina Franklina: „Ako mislite da je obrazovanje skupo, isprobajte neznanje.“  Sigurna sam da ste već čuli da je znanje moć, a moć je sposobnost djelovanja. Kako radim kao trener i coach za osobnu i poslovnu učinkovitost, primjećujem kako najčešće poduzetnici kojima najviše treba pomoć coacha govore da im to ne treba, da je to gubitak vremena. Za to vrijeme uspješni i bogati poduzetnici dolaze na coaching, upisuju treninge i radionice o poduzetničkim vještinama i govore: „Ako čujem samo jednu novu korisnu stvar ili informaciju, isplatilo se.“ Kad god mi kažu kako nemaju novac za trening i coaching, uvijek ih pitam a kad misle da će ga imati? Što će se promijeniti za godinu, dvije, pet? Odgovor je ništa. Samo će biti toliko godina stariji i ponavljat će iste riječi kao sada.

Jedini način da imate uspješan biznis kakav želite jest da naučite igrati igru u poduzetničkom svijetu. Potrebno je naučiti vještine i strategije povećavanja prihoda, klijenata, prodaje i investiranja. Uspjeh se može naučiti. Možete naučiti biti uspješni u kojoj god branši želite. Nije važno gdje se nalazite u ovom trenutku. Nije važno koje su vam startne pozicije. Važno je da ste voljni i želite učiti.

Kod uspjeha i bogaćenja ne radi se toliko o financijskom uspjehu koliko o tome tko morate postati; karakterom i novim načinom razmišljanja kako biste uspjeli. Najbrži način da to postignete jest rad na sebi, na svom osobnom i poslovnom razvoju. Kad postanete uspješna osoba, snagom karaktera, uvjerenja i vrijednosti, prirodno ćete uspjeti i u poduzetništvu. Dobit ćete unutarnju moć i sposobnost izabrati bilo koji posao, biznis ili ulaganje novca znajući unaprijed da ćete uspjeti. Uspješni poduzetnici shvaćaju da je redosljed do uspjeha biti, činiti, imati, a neuspješni vjeruju da je redosljed imati, činiti, biti. Cilj stvaranja bogatstva nije primarno imati hrpu novca, već pomoći sebi da se razvijete u najbolju moguću osobu. To je cilj svih ciljeva, zapravo naša osobna svrha da se razvijemo kao osobe i koristimo svoj potencijal do maksimuma.

Kod uspjeha nije bitno što već tko. Dobra vijest je što se može u potpunosti naučiti i uvježbati. Govorim iz osobnog iskustva. Ja nikako nisam savršena niti blizu tome, ali kad pogledam razliku u sebi od prije deset, petnaest godina, danas vidim ogroman rast i napredak. Naučila sam uspjeti. Zbog toga se bavim coachingom i consultingom za poduzetnike jer želim pomoći svima koji to žele da postanu uspješni, sretni i bogati. Predlažem da dio svog prihoda odvajate u fond za obrazovanje. Taj novac upotrijebite za tečajeve, knjige, privatne tvrtke za edukaciju ili individualni rad s trenerom.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.