Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Umjesto hrvatskog Osimpexa, Peko preuzima poljski CCC?

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji “Peka”, za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji "Peka", za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla

Nakon što je propao pokušaj da se tvornica obuće “Peko” iz Tržiča proda hrvatskoj tvrtki Osimpex, čiji vlasnik Željko Biloš nije dobio produžena jamstva banaka nakon što su mu vlasnici “Peka” i slovenska vlada za preuzimanje postavili dodatne uvjete, postoje zamisli da bi “Peko” mogla preuzeti poljska kompanija “CCC”, prenose u utorak slovenski mediji.

 Uprava “Peka”, koji je zbog nelikvidnosti pred stečajem, apelirala je na vlasnike da kontaktiraju s tri potencijalna investitora. Među njima je i poljski “CCC”, kompanija s mrežom od preko 700 trgovina u Poljskoj i drugim zemljama. Ta je kompanija najavila da će se uskoro proširiti i na hrvatsko tržište, navodi u utorak poslovni list “Finance”.

Adut “Peka” u razgovorima s potencijalnim poljskim investitorom, tvrtkom koja ima profitabilnu proizvodnju te najveću prodajnu mrežu u zemlji ali i niz prodavaonica obuće izvan Poljske, mogla bi biti činjenica da “Peko” još uvijek posjeduje velik dio svojih prodavaonica u Hrvatskoj, ali i drugim državama na području bivše Jugoslavije, sve na vrlo zanimljivim lokacijama, navodi “Finance”.

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji “Peka”, za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.