Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Umjesto hrvatskog Osimpexa, Peko preuzima poljski CCC?

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji “Peka”, za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji "Peka", za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla

Nakon što je propao pokušaj da se tvornica obuće “Peko” iz Tržiča proda hrvatskoj tvrtki Osimpex, čiji vlasnik Željko Biloš nije dobio produžena jamstva banaka nakon što su mu vlasnici “Peka” i slovenska vlada za preuzimanje postavili dodatne uvjete, postoje zamisli da bi “Peko” mogla preuzeti poljska kompanija “CCC”, prenose u utorak slovenski mediji.

 Uprava “Peka”, koji je zbog nelikvidnosti pred stečajem, apelirala je na vlasnike da kontaktiraju s tri potencijalna investitora. Među njima je i poljski “CCC”, kompanija s mrežom od preko 700 trgovina u Poljskoj i drugim zemljama. Ta je kompanija najavila da će se uskoro proširiti i na hrvatsko tržište, navodi u utorak poslovni list “Finance”.

Adut “Peka” u razgovorima s potencijalnim poljskim investitorom, tvrtkom koja ima profitabilnu proizvodnju te najveću prodajnu mrežu u zemlji ali i niz prodavaonica obuće izvan Poljske, mogla bi biti činjenica da “Peko” još uvijek posjeduje velik dio svojih prodavaonica u Hrvatskoj, ali i drugim državama na području bivše Jugoslavije, sve na vrlo zanimljivim lokacijama, navodi “Finance”.

Osimpex je odustao od ugovora o kupnji “Peka”, za koji je na natječaju ponudio najbolje uvjete i dokapitalizaciju te obećao zadržati najmanje 280 zaposlenika u idućih pet godina od sadašnjih 800, nakon što su mu vlasnici (banke i državni fond SOD) postavili dodatne uvjete, a banke nisu pristale produžiti svoja jamstva pa je njegova obvezujuća ponuda istekla.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.