Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Unatoč krizi i nametu na mobilnu telefoniju VIPnet povećao prihod za 2,5 posto

U prvom tromjesečju ove godine Vipnet je sinergijom s B.net-om i izlaskom na nova tržišta uspješno kapitalizirao visoku potražnju za konvergentnim proizvodima i uslugama.

U prvom tromjesečju ove godine Vipnet je sinergijom s B.net-om i izlaskom na nova tržišta uspješno kapitalizirao visoku potražnju za konvergentnim proizvodima i uslugama.

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila prihode u iznosu 92,5 milijuna eura, što je za 2,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Konsolidirana EBITDA iznosi 27,4 milijuna eura i porasla je za 9,9 posto u odnosu na prvo tromjesečje lani, što je, kako se navodi u priopćenju, rezultat povećanih prihoda i smanjenja troškova, prvenstveno uvjetovanih nižim materijalnim troškovima i nižim troškovima interkonekcije.

Konsolidirana operativna dobit (EBIT) iznosi 10,6 milijuna eura, navode iz Vipneta čije je konsolidirane financijske rezultate objavila danas u Beču Telekom Austria Grupa, čija je Vipnet članica.

Vipnet je, kako navode, u prvom ovogodišnjem kvartalu uložio 13,3 milijuna eura u tehnologiju te energetsko-tehnološki poslovni objekt na Žitnjaku, što je 54,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvom tromjesečju ove godine Vipnet je sinergijom s B.net-om i izlaskom na nova tržišta uspješno kapitalizirao visoku potražnju za konvergentnim proizvodima i uslugama, ocjenjuju u toj tvrtki.

“Ovi rezultati dokazuju ispravnost naše strategije transformacije kompanije iz pružatelja mobilnih usluga u pružatelja kompletnih telekomunikacijskih i televizijskih usluga”, ističe predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković.

Naglašava kako su pokrenuli jednu od prvih komercijalnih LTE mreža u Europi, kako su većim investicijama u infrastrukturu i tehnologiju osigurali potrebne kapacitete za fiksni i mobilni broadband višestruko većih brzina te kako su zadovoljni snažnim rastom korisnika podatkovnih usluga.

“S druge strane, ovo je još jedan uzastopni kvartal u kojem je hrvatsko tržište mobilnih komunikacija u padu i stoga vjerujemo u skoro ukidanje nameta mobilnoj telefoniji kako bi se omogućio brzi razvoj četvrte generacije mobilnih komunikacija u našoj zemlji”, rekao je Pejković.

Iz Vipneta također navode kako je broj korisnika u mobilnoj mreži gotovo dva milijuna i u blagom je padu od 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je broj Vip pretplatnika povećan za 6,3 posto.

Potražnja za bežičnim broadbandom porasla je za 14,7 posto u odnosu na prvi kvartal lani, na gotovo 169.500 korisnika.

Prosječni prihod po korisniku (ARPU) smanjen je za 6,6 posto i iznosi 11,7 eura, što je, kako se navodi, posljedica cijelog niza dodatnih pogodnosti za korisnike i regulatornih opterećenja.

Sa 148.800 korisnika u fiksnoj mreži, prosječni prihod po liniji (ARPL), u koji su uključene fiksne glasovne usluge, internet i TV usluge, iznosi 27,2 eura, navodi se u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.