Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

UniCreditov HVB pod istragom američkih vlasti

Istraga je povezana s mogućim kršenjem gospodarskih sankcija Iranu. Istragu vode Ured njujorškog državnog odvjetnika, američko ministarstvo pravosuđa i Ured za kontrolu inozemne imovine pri američkom ministarstvu financija.

Istraga je povezana s mogućim kršenjem gospodarskih sankcija Iranu. Istragu vode Ured njujorškog državnog odvjetnika, američko ministarstvo pravosuđa i Ured za kontrolu inozemne imovine pri američkom ministarstvu financija.

Američke vlasti istražuju poslovanje HypoVereinsbank (HVB), njemačke podružnice najveće talijanske banke UniCredit, zbog navodnog kršenja gospodarskih sankcija Iranu, što je britansku banku Standard Chartered već koštalo skupe nagodbe.

U priopćenju u nedjelju UniCredit je izvijestio da istragu vode Ured njujorškog državnog odvjetnika, američko ministarstvo pravosuđa i Ured za kontrolu inozemne imovine pri američkom ministarstvu financija. Banka je time reagirala na pisanje Financial Timesa.

U izjavi UniCredita ne spominje se izrijekom zemlja, no osobe upoznate sa situacijom kažu da je istraga povezana s mogućim kršenjem sankcija Iranu.

UniCredit kaže da HVB na vlastitu inicijativu već provodi širu reviziju svog dosadašnjeg poštivanja američkih gospodarskih sankcija.

„Istraga i revizija se nastavljaju, i bilo bi neprilično da ih u ovome trenutku dalje komentiramo“, stoji u priopćenju UniCredita.

Američke vlasti istražuju brojne banke radi navodnih milijarde dolara vrijednih transakcija povezanih s Iranom.

Ranije ovoga mjeseca britanska banka Standard Chartered nagodila se s američkim vlastima, pristavši platiti 340 milijuna dolara, nakon što ju je Ured njujorškog državnog odvjetnika optužio za prikrivanje 250 milijardi dolara vrijednih transakcija provedenih s različitim iranskim institucijama.

Američke vlasti istragu vode i oko poslovanja britanske banke Royal Bank of Scotland i druge po veličini njemačke banke Commerzbank.

U svom prospektu na 463 stranice, objavljenom u siječnju povodom povećanja kapitala, UniCredit je spomenuo tu američku istragu, kao i u financijskom izvješću za prvih šest mjeseci poslovanja.

„U ovome trenutku nije moguće predvidjeti rezultat tekuće istrage, uključujući vrijeme i mogući financijski utjecaj koji bi ona mogla imati na operativne rezultate kompanije u budućem financijskom razdoblju“, naveo je UniCredit u polugodišnjem financijskom izvješću, objavljenom 3. kolovoza.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.