Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Upitnik nad 1.800 radnih mjesta [VIDEO]

”Bila bi velika šteta kada bi Dalekovod završio u stečaju i likvidaciji, a zbog radnih mjesta i perspektive koju ta tvrtka ima dobro bi bilo kad bi nastavila poslovati” ocijenio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

''Bila bi velika šteta kada bi Dalekovod završio u stečaju i likvidaciji, a zbog radnih mjesta i perspektive koju ta tvrtka ima dobro bi bilo kad bi nastavila poslovati'' ocijenio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Bio je to odgovor na pitanje što očekuje od Ustavnog suda u vezi s tužbom Dalekovoda protiv rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od 22. srpnja 2013. godine, koje je donio sudac Mislav Kolakušić i kojim je određen zastoj s postupanjem u postupku sklapanja predstečajne nagodbe nad Dalekovodom.

Ministar je naglasio kako ne može i ne želi komentirati rad tog suda, no dodao je da bi bilo dobro da se Dalekovod dokapitalizira kako bi mu se omogućio nastavak poslovanja. Nada se da odluka Ustavnog suda neće biti takva da bi to onemogućila, a Dalekovod poslala u stečaj i likvidaciju.

[infopunkt 7074 4]

Vezano za rezultate u njegovom sektoru, ministar je istaknuo kako je u prošloj godini bilo 12 tisuća više zaposlenih u sektoru, dok za prvih šest mjeseci ove godine rezultata još uvijek nema. Ipak, zbog fiskalizacije očekuje veće prihode kod obrtnika, a o broju zaposlenih će se znati za dva do tri tjedna kada će imati rezultate.

[infopunkt 7074 5]

U funkciji potpredsjednika SDP-a, Maras je odgovarao i na pitanja o stabilnosti vladajuće koalicije, zbog razilaženja u pitanjima Zakona o europskom uhidbenom nalogu i gradnji Trga pravde.

”Od svih koalicija od prvih višestranačkih izbora aktualna vladajuća koalicija je najsolidnija, a solidna i stabilna ostat će do kraja mandata” rekao je Maras, dodavši da članovi koalicije ne moraju imati jednak stav o svemu.

”Ako su stavovi različiti stvar se raspravi, a potom se izlazi sa zajedničkim stavom pa će tako biti i u ta dva slučaja” zaključio je.

[infopunkt 7074 1]

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Proizvođačima duhana je za isporučeni duhan isplaćeno gotovo 12 milijuna kuna više nego godinu ranije. Kvalitetnom komunikacijom i suradnjom s proizvođačkim udrugama i u...

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Turizam

Vinski znalci i ljubitelji vina okupit će se 13. veljače u zagrebačkom hotelu Esplanade na 11. izdanju En primeuru mladih malvazija u organizaciji Vinistre,...

Poduzeća

Dora Strezova-Nikolova na novi položaj u Coca-Coli HBC dolazi s mjesta glavne direktorice tvrtke The Coca-Cola Company u Bugarskoj na kojemu je bila od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.