Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Upitnik nad 1.800 radnih mjesta [VIDEO]

”Bila bi velika šteta kada bi Dalekovod završio u stečaju i likvidaciji, a zbog radnih mjesta i perspektive koju ta tvrtka ima dobro bi bilo kad bi nastavila poslovati” ocijenio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

''Bila bi velika šteta kada bi Dalekovod završio u stečaju i likvidaciji, a zbog radnih mjesta i perspektive koju ta tvrtka ima dobro bi bilo kad bi nastavila poslovati'' ocijenio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Bio je to odgovor na pitanje što očekuje od Ustavnog suda u vezi s tužbom Dalekovoda protiv rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od 22. srpnja 2013. godine, koje je donio sudac Mislav Kolakušić i kojim je određen zastoj s postupanjem u postupku sklapanja predstečajne nagodbe nad Dalekovodom.

Ministar je naglasio kako ne može i ne želi komentirati rad tog suda, no dodao je da bi bilo dobro da se Dalekovod dokapitalizira kako bi mu se omogućio nastavak poslovanja. Nada se da odluka Ustavnog suda neće biti takva da bi to onemogućila, a Dalekovod poslala u stečaj i likvidaciju.

[infopunkt 7074 4]

Vezano za rezultate u njegovom sektoru, ministar je istaknuo kako je u prošloj godini bilo 12 tisuća više zaposlenih u sektoru, dok za prvih šest mjeseci ove godine rezultata još uvijek nema. Ipak, zbog fiskalizacije očekuje veće prihode kod obrtnika, a o broju zaposlenih će se znati za dva do tri tjedna kada će imati rezultate.

[infopunkt 7074 5]

U funkciji potpredsjednika SDP-a, Maras je odgovarao i na pitanja o stabilnosti vladajuće koalicije, zbog razilaženja u pitanjima Zakona o europskom uhidbenom nalogu i gradnji Trga pravde.

”Od svih koalicija od prvih višestranačkih izbora aktualna vladajuća koalicija je najsolidnija, a solidna i stabilna ostat će do kraja mandata” rekao je Maras, dodavši da članovi koalicije ne moraju imati jednak stav o svemu.

”Ako su stavovi različiti stvar se raspravi, a potom se izlazi sa zajedničkim stavom pa će tako biti i u ta dva slučaja” zaključio je.

[infopunkt 7074 1]

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Edukacija

Digital Labin 2023. očekivano se širi i raste, te će se ove godine održati na tri simultane pozornice - Dev, Design i Project Management.

Poduzeća

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

DOP

Društveno odgovoran projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.