Uskoro 7. Konferencija digitalne medicine “Budućnost je sada”

7. Konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ održat će se 29.03.2019. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa kao što su farmaceutske i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom.

Glavne teme ovogodišnje konferencije će biti digitalna rješenja u onkologiji, kako bolje iskoristiti postojeće zdravstvene podatke, telemedicina i primjena GDPR-a u zdravstvu.

Jedna od najvažnijih tema bit će primjena digitalnih rješenja u ranom detektiranju i dijagnostici karcinoma i predstavljanje Nacionalni plan borbe protiv raka.

U Hrvatskoj je prema posljednjim podacima iz 2017. godine, od malignih bolesti umrlo 13 939 osoba. Kako bi se popravili rezultati liječenja potrebno je unaprijediti vrijeme otkrivanja bolesti sve većeg broja oboljelih pacijenata, na vrijeme educirati stanovništvo i omogućiti veću dostupnost dijagnostičkih postupaka i liječenja. Primjena inovativnih rješenja poput digitalnog zdravstva svakako može uvelike pomoći i trebala bi biti jedan od važnijih zdravstvenih prioriteta. Kako bi to ostvarila, Hrvatska je počela raditi na Nacionalnom planu borbe protiv raka. O Nacionalnom planu borbe protiv raka i digitalnoj onkologiji govorit će se na panelu u kojem će sudjelovati predstavnici zdravstvene administracije, liječnika, farmaceutske i IT industrije.

Danas je omogućeno da moderne tehnologije i alati prikupljaju što više informacija o pacijentima. U jednoj od panel diskusija će biti obrađeni konkretni primjeri kako se zdravstveni podaci mogu efikasno prikupljati i bolje koristiti te kako ta znanja primijeniti u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske. Također će se govoriti o tome kako zdravstvena industrija u tome može uspješno surađivati.

“Budućnost je sada” organizirana je po prvi puta 2016. godine u Zagrebu te je okupila više od 250 sudionika koji su potvrdili svoje veliko zadovoljstvo programom te zanimljivim i korisnim panelima čime se potvrdilo da su ovakvi skupovi vrlo važan poticaj za daljnji napredak. Uspješnost konferencije u Zagrebu izazvala je interes i u zemljama u okruženju, Srbiji, Slovačkoj i Češkoj, a svoju podršku konferenciji pružili su do sada i Ministarstvo zdravstva i nadležne agencije koje aktivno sudjeluju na konferenciji i dijalogu.

Program i prijave – http://hit-konferencija.hr

 

Podijeli

Odgovori

Top