Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Uskoro stiže euro; a gdje se skrivaju posljednje zlatne kune

U Hrvatskoj kovnici novca radi se 24 sata dnevno, u tri smjene. Od 1. siječnja 2023. naša će nova valuta biti euro te se trenutno kuju kovanice za opskrbu čitave države.

U Hrvatskoj kovnici novca radi se 24 sata dnevno, u tri smjene. Od 1. siječnja 2023. naša će nova valuta biti euro te se trenutno kuju kovanice za opskrbu čitave države.

Izrada početnih paketa hrvatskih eurokovanica za građane
Foto: Iva Komesar

Početni paketi eurokovanica će od 1. do 31. prosinca 2022. građanima biti dostupni u bankama te poslovnicama Fine i Hrvatske pošte i to najviše dva komada po jednoj transakciji. Početni paket eurokovanica za građane sadržava 33 eurokovanice svih apoena, vrijednost mu je 13 eura i 28 centi, a moći će se nabaviti za 100 kuna.

Početni paket eurokovanica za poslovne subjekte sadržava 525 eurokovanica pakiranih u manje vrećice po apoenima, vrijednost mu je 145 eura i 50 centi, a moći će se nabaviti za 1.096,27 kuna.

Pakiranje eurokovanica za predopskrbu banaka Foto: Iva Komesar

Posljednji investicijski zlatnici s apoenom kune

Dok se pripremamo za velik korak ulaska u euro zonu i dolazak nove valute, istovremeno raste potražnja za zalihama posljednjih investicijskih zlatnika s apoenom kune koje također kuje Hrvatska kovnica novca.

Investicijski zlatnici s motivom optjecajnog kovanog novca (Jedna, Dvije i Pet zlatnih kuna) rasprodani su u rekordnom roku. Izrazito su traženi zlatnici s motivom Dalmatinskog psa, posebice zlatnik od jedne unce zlata čija je serija limitirana na svega 999 komada. Zlatnici „Kralj Tomislav“ i „Čipkarstvo u Hrvatskoj“ najtraženije su kovanice iz serija mini kovanica.

Zlatnik Dalmatinski pas Zlatnik Čipkarstvo u Hrvatskoj
Foto: Iva Komesar

Investicijski zlatnici nakon ulaska u eurozonu

Nakon ulaska u eurozonu, investicijski zlatnici s apoenom kune više se neće kovati. Zlatnici koji su trenutno dostupni prodavat će se do isteka zaliha. Stoga ne propustite priliku osigurati svoje primjerke ovih posebnih kovanica koje će biti trajna i vrijedna uspomena na našu nekadašnju valutu. Svi investicijski zlatnici HKN-a dostupni su putem web trgovine HKN-a ili kod prodajnih partnera.

Pročitajte još:

Nekretnine

Razdoblje u kojem se nalazimo na globalnoj je razini već neko vrijeme u znaku velike potražnje za nekretninama, te ujedno i u znaku visokih...

Poduzeća

JYSKov promet povećan za 13,5 posto, dok je ostvareni EBIT u odnosu na rekordnu 2020./21. veći za preko 5 milijuna kuna.

Financije

Glavne teme bile su iskustva iz prošlih kriza, makroekonomska predviđanja te izazovi i prilike za poduzetnike za poslovanje u uvjetima krize.

Financije

Fintech ili financijska tehnologija krovni je termin koji se odnosi na softvere, algoritme i aplikacije koje olakšavaju i automatiziraju tradicionalne načine raspolaganja novčanim sredstvima

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.