Usprkos HT-ovim dobrim rezultatima Deutsche Telekom traži otkaze u Hrvatskoj!

Usprkos HT-ovim dobrim rezultatima Deutsche Telekom traži otkaze u Hrvatskoj!

Uprava HT-a već je u siječnju najavila da planira otpustiti 300 radnika, dodajući da je očekivan prosječni trošak otpremnina 350.000 kuna, što je ukupno oko 105 milijuna kuna. HT u svom tromjesečnom izvješću navodi da ima 6267 radnika za čiji je rad lani izdvojio ukupno 292 milijuna kuna.

Sindikati očekuju tisuću otkaza

Sindikati pak očekuju da bi kompanija u iduće tri godine mogla nastaviti dijeliti otkaze istim tempom. Drugim riječima, za tri godine HT bi mogao imati oko 5000 radnika, dok ih danas ima više od 6000. Koliko je DT odlučan u svojim očekivanjima svjedoči i prošlotjedni izbor novog predsjednika Nadzornog odbora HT-a Andreasa Mölicha, čija su specijalnost upravo ljudski resursi. Da to nema mnogo veze s kvalitetom postignutih rezultata HT-a ukazuje usporedba neto dobiti koju su u prva tri mjeseca ove godine imali HT i DT.

I dok je DT, koji je ujedno najveći europski operater, zabilježio pad neto dobiti od 37,4 posto, na 480 milijuna eura, samo je HT imao neto dobit od 47 milijuna eura ili gotovo desetinu ukupne neto dobiti koju je iskazao DT.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Poslovnog dnevnika

Podijeli

Odgovori

Top