Uz HAMAG-BICRO tvrtka AMP potaknula gotovo 8,7 milijuna kuna investicija

U poduzetničkoj zoni Brezje obilježilo se otvorenje novoizgrađenog poslovno-proizvodnog objekta tvrtke AMP d.o.o financiranog od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ( HAMAG-BICRO) u sklopu programa ‘Kompetentnost i razvoj MSP’.

Tvrtka AMP započela je poslovanje prije gotovo 30 godina, s jednim strojem u garaži u dvorištu obiteljske kuće, izrađujući vrećice za šećer. Tvrtka se kasnije specijalizirala za proizvodnju ambalažnih materijala za pakiranje pretežito prehrambenih proizvoda, razvili su proizvodne programe ambalažnih materijala poput vrećica za pakiranja kave i čajeva, tjestenina, smrznutih i vakumiranih prehrambenih proizvoda, svježeg voća i povrća te ostalih neprehrambenih proizvoda. Danas, poduzeće na čelu s Brankom Klobučarićem, niže uspjeh za uspjehom i kontinuirano ulaže u razvoj i povećanje proizvodnih kapaciteta.

HAMAG-BICRO je za tvrtku AMP kroz financijske instrumente i bespovratne potpore osigurao 4,5 milijuna kuna potpore, čime su potaknute investicije od 8,7 milijuna kuna. Za projekt „Izgradnja i opremanje poslovno proizvodne hale poduzeća AMP d.o.o.” tvrtka je osigurala gotovo 2,4 milijuna kuna bespovratne potpore, dok je kroz financijske instrumente Agencije osigurala jamstvo u iznosu od gotovo 1,7 milijuna kuna te ESIF Mali zajam od gotovo 188 tisuća kuna.

„U protekle tri godine, HAMAG-BICRO je zajedno s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, u Međimurskoj županiji potaknuo investicije u iznosu od gotovo 350 milijuna kuna.  Riječ je o gotovo 200 projekata koji su uz pomoć ESIF financijskih instrumenta i programa bespovratnih potpora osigurali gotovo 165 milijuna kuna potpore i otvorili 660 novih radnih mjesta. Tvrtka AMP jedan je od primjera uspješnih korisnika EU sredstava.“ – izjavio je izaslanik ministra Darka Horvata, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Podijeli

Odgovori

Top