Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Uzeti novac odmah ili čekati?

Uzeti novac i ne razmišljati o budućnosti? Ili svoje odluke temeljiti na planovima za budućnost.

Uzeti novac i ne razmišljati o budućnosti? Ili svoje odluke temeljiti na planovima za budućnost. Dokaz kvalitete takvog načina rauzmišljanja je Bill Gates koji je zadržao prava na svoj PC operacijski sustav koji mu je kasnije donio mnogo više nego mu je ponuđeno u datom trenutku.

Investicija od otprilike milijun dolara uskoro se pretvorila u 800 milijuna

Upravo to su 1976. učinili vlasnici ABA-e Ozzie i Daniel Silnas čija se početna investicija od otprilike milijun dolara uskoro pretvorila u 800 milijuna. ABA je inače liga osnovana 1967. kao konkurencija postojećoj NBA ligi. Do 1974. stanje u ligi je već bilo toliko loše da su mnogi timovi ispali, a ostali su bili na rubu bankrota. Ipak braća Silnas su u takvoj situaciji vidjeli poslovnu priliku, kupili tim Carolina Cougars i preselili ih u St Louis.

Naravno nadali su se promjenama, a želja im je bila da upravo njihova franšiza bude odabrana da se pridruži NBA.

Pokazalo se da su Silnasi djelomice u pravu kad je nakon sezone 1976. NBA odlučila spojiti se s ABA-om primajući 4 od 6 franšiza među kojima nisu bili Silnasi. Kako bi ispunili dogovor s NBA, ABA je ponudila St Louisu i Kentucky Colonelsima po 3 milijuna dolara kako bi sklopili svoju franšizu.

Do 2014. Silnasi su primili preko 300 milijuna dolara

Silnasi su zahtijevali da prime isplatu za svakog njihovog igrača koji je izabran od strane NBA, ali i da primaju sedminu medijskih prava za svaku od 4 ABA tima koji su se pridružili NBA. Tom logikom Silnasi će primate novac dokle god postoji NBA. Nakon nekog vremena NBA je zahvaljujući poznatim košarkašima bila na vrhuncu popularnosti. Do 2014. silnasi su primili preko 300 milijuna dolara.

Držati se čvrsto onoga u što vjerujete i prema tome djelovati čak i onda kad svi misle da ste u krivu je ono što su oni činili. A upravo time se vode i današnji poduzetnici.

Izvori:  Manager.ba/poslovnipuls.com

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.