Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Valamar će jednoj osnovnoj školi osigurati zdrave i domaće Valfresco marende za cijelu godinu

Društveno odgovoran projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike.

Valamar je jučer pokrenuo prvo izdanje nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ i poziva osnovne škole na području Istre, Rijeke i okolice i otoka Krka da se do 30. lipnja prijave i pobjedom učenicima osiguraju zdrave kuhane obroke od kvalitetnih domaćih namirnica za cijelu školsku godinu. Pobjednička škola će u Valamaru tako dobiti pouzdanog partnera koji će preuzeti brigu o cjelokupnoj nabavi, pripremi i dostavi školskih obroka tijekom cijele godine, a roditelji i lokalna zajednica neće morati sudjelovati u sufinanciranju obroka.

Društveno odgovoran projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike. Među tim izazovima su: odabir i odnosi s dobavljačima, raste cijena kvalitetnih namirnica, nedostatak osoblja za rad u školskim kantinama i manjak specijalističkog znanja te potreba za dodatnim sufinanciranjem od strane roditelja učenika ili lokalnih i regionalnih samouprava. .

Kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar svakodnevno priprema desetke tisuća ukusnih i zdravih obroka za svoje goste u hotelima i ljetovalištima, a u centralnoj kuhinji u Vinežu kraj Labina, koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400m2 površine, dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti., Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica, u suradnji s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača, centralna kuhinja je mjesto gdje Valfresco kuhari pripremaju svoja već poznata gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera. Sve ovo upućuje na to da Valamar ima svo potrebno znanje, iskustvo, kapacitete i uvjete za organizaciju nabave te kreiranje i pripremu obroka kako bi postao glavni partner školama za školsku prehranu.

Odgovornost prema zajednici i podizanje kvalitete života važni su ciljevi održivog poslovanja u turizmu. Školama predstavlja veliki izazov omogućiti kvalitetne dnevne obroke, organizirati nabavu s domaćim dobavljačima, upravljati ograničenim resursima i slično. Želja nam je na primjeru jedne škole ponuditi rješenje, koristeći znanje i iskustvo Valamara u turizmu i postojeće Valfresco kapacitete. U planu su i brojne zajedničke aktivnosti s pobjedničkom školom kroz čitavu školsku godinu s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdrave i domaće prehrane kod djece i mladih“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Da bi sudjelovale u natječaju škole moraju osmisliti i snimiti jedan kreativni video u trajanju do 3 minute na temu zdrave prehrane i to u jednoj ili više kategorija – „Pokaži što znaš“, „Pokaži što voliš“ i „Pokaži što jedeš“. Pobjednička škola osvaja potrebne obroke za sve redovne učenike kroz cijelu školsku godinu gdje će Valamar učenicima svakodnevno osigurati izbor nekoliko toplih jela uz priloge poput salata i voća te raznolike suhe marende. Projekt će trajati cijele godine te će Valamar zajedno s pobjedničkom školom provoditi niz aktivnosti usmjerenih prema promociji zdrave prehrane i domaćih jela.

Osim prve nagrade, na natječaju „Valamar brine za marende fine“ nagrađuju se još četiri škole koje mogu osvojiti: organizaciju „Dana zdrave hrane“ u školi, posjet Valamar hotelu i razgled hotelske kuhinje za sve učenike viših razreda, posjet lokalnom OPG-u za jednu generaciju učenika nižih razreda te izgradnju aromatičnog vrta u sklopu škole.

Sve osnovne škole na području obuhvaćenom natječajem, njih ukupno 94, primit će poziv za prijavu i materijale koje mogu koristiti za komunikaciju natječaja prema nastavnicima i učenicima unutar škole.  Pravila natjecanja i više informacija dostupno je na službenoj stranici Valfresco direkta na poveznici www.valfresco.com/natjecaj-za-skole.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.