Važan je pravi način razmišljanja: Postati učinkovito agilan u samo četiri tjedna

Svi govore o agilnosti, a mnogi misle kako to i jesu – međutim o čemu se zapravo radi? Kako agilno liderstvo ne bi bila još samo jedna ključna riječ kao i da menadžeri i organizacije primjene potpuno novi pristup, poslovna škola WU Executive Academy razvila je novi četverotjedni online program. Inovativni format tečaja omogućava sudionicama učenje – vlastitim tempom kao i kada i gdje im odgovara – o tome kako agilne organizacije funkcioniraju, kako na agilan način mogu razviti svoje organizacije usvajajući pravi način razmišljanja te kako učinkovito iskoristiti snagu agilnosti u praksi.

„Agilnost nije samo jedan od najvažnijih koncepata za organizacije u 21. stoljeću već i način razmišljanja za svakog od nas. Agilnost označava brzu prilagodbu promjenjivim stvarnostima. Kao i stavljanju ljudi, bilo da se radi o korisnicima ili članovima organizacije, te njihovih potreba u središte. Kao i stvaranju prostora za inovativnost i kreativnost. I to je je upravo ono što je važnije danas nego ikada prije,” tvrdi prof. Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy.

Postati učinkovito agilni u samo četiri tjedna

Nikada nije postojao brži, lakši i doslovno agilniji način učenja kako agilne organizacije funkcioniraju te kako i sami  menadžeri mogu postati agilniji: novi online program poslovne škole WU Executive Academy sudionicima pruža priliku učiti, iskusiti i isprobati nove stvari – sve u njihovom tempu. Ovo jednomjesečno iskustvo učenja uključuje četiri dijela, svaki u trajanju tjedan dana.

„Svaki tjedan sudionicima pružamo novi poticaj – putem podcasta, čitanja, postova na forumima ili bilo koje druge hrane za mozak. Oni potom rade na ovom inputu vlastitim tempom, kada i gdje im odgovara, baveći se upravo s četiri ključna pitanja vezana uz agilno liderstvo: ‘Zašto nam je potrebno agilno liderstvo?” “Što mogu učiniti kako bi razvio/la agilni način razmišljanja?”, , ‘Kako mogu jačati agilnost u svojoj organizaciji?’ te ‘Kako mogu iskoristiti snagu agilnosti u praksi,” objašnjava Helga Pattart-Drexler, voditeljica odjela Executive Education i jedan od predavača programa.

Njihovo novostečeno razumijevanje agilnih organizacija otvorit će u potpunosti nove mogućnosti za sudionike: Dobit će alate za stvaranje radnog mjesta koje im najviše odgovara. Moći će napraviti razliku u svojim timovima te svoje ideje stvarnošću, kao i pronaći veće zadovoljstvo u poslu.

Kako tečaj “Agilnog liderstva” funkcionira

„Uz pomoć videa s instrukcijama i materijala za učenje, odabranih podcasta te TED govora, sudionici uče kako razvijati agilan način razmišljanja i kako pripremiti svoj tim za agilne metode rada. „Cilj nam je pružiti sudionicima, u minimalno vremena dobre temelje o agilnom liderstvu te, još važnije, set praktičnih alata koje mogu odmah koristiti,” kaže Kathrin Köster, predavačica zadužena za video zapise s instrukcijama i su-kreator programa.

Njegovanje zajedničkog stvaranja pružajući poticaj i prilike za interakciju

Značajka “Got it?” sudionicima daje promjenu kako bi testirali što su naučili do sada. Dijelovi tekstualnog inputa poznatog kao  “shifts” pružaju im vrijedan poticaj za razmišljanje o trenutačnim načinima razmišljanja i rada, te pomažu produbiti uvide i razumijevanje. U “spotlight videos”, Kathrin Köster između ostalog objašnjava što je te što nije agilnost. Pod naslovom  “Connected”, sudionici mogu postaviti pitanja vezana uz posao te zatražiti input od kolega, prijatelja i članova obitelji. Takozvani  “anchors” sudionicima i timovima koji sudjeluju u program kao grupa priliku za otvoreno izražavanje pogleda i mišljenja. “Budući da znamo kako je značajna povratna informacija od kolega u grupi, možemo ako je potrebno omogućiti moderirane forume. Naime nekad je važno pružiti određeni smjer interakciji između ljudi,” kaže Helga Pattart-Drexler, te dodaje: “Naši otvoreni i interaktivni formati učenja osmišljeni su kako bi usadili novi način razmišljanja kod sudionika, pogodan za interakciju, zajedničko stvaranje i suradnju.”

Činjenice o “agilnom liderstvu”

Program je  namijenjen korporativnim timovima te posebno, pojedincima kojim imaju nekog liderskog iskustva te bi željeli primijeniti agilno liderstvo u svojim organizacijama. “Agile Leadership” moguć je i kao prilagođeni Moodle tečaj osmišljen oko korporativnog identiteta organizacije. Na zahtjev, format je moguće prošiti u  spojeni tečaj uključivanjem modula u nastavi koji drže predavači programa. Za (privatne) pojedince online je tečaj dostupan u bilo kojem trenutku, s početnom cijenom od samo 400 EUR.

Podijeli

Odgovori

Top