Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Večer matematike u KIDUKO akademiji

Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske.

Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske. Ove godine, Večer matematike održat će se 1. prosinca s početkom u 18:00 sati. Manifestacija se održava na nacionalnoj razini u kojoj će sudjelovati brojni dječji vrtići, osnovne i srednje škole, sveučilišta te udruga kao i nedavno otvorena jedinstvena dječja matematička akademija – KIDUKO.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među djecom, učenicima, mladima kao i u široj društvenoj zajednici, ali i poticanje mladih u želji za nastavkom matematičkog obrazovanja. Također, manifestacija omogućuje nastavnicima matematike dodatnu edukaciju i pristup bazi aktivnosti koje populariziraju matematiku, a koje se mogu koristiti tijekom Večeri matematike i u nastavi.

„Jako smo sretni što će po prvi put KIDUKO otvoriti vrata ovogodišnjem izdanju Večeri matematike jer je i svrha naše akademije da bude mjesto na kojem će djeca moći izraziti svoju kreativnost, zavoljeti matematiku i ojačati postojeće znanje. Pripremljeni materijali, radionice i predavanja za Večer matematike potaknut će sve polaznike na razmjenu ideja, komunikaciju, interakciju, a upravo je to temelj otkrivanja novog matematičkog znanja i vještina, ali i produbljenje postojećeg znanja“, izjavila je dr.sc. Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike zaposlena na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te suosnivačica akademije.

Večer matematike je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Svi sudionici imat će priliku kroz zabavne aktivnosti otkriti i često onu zaboravljenu stranu – zabavnu stranu matematike, ali i stvoriti nove ideje o tome što matematike predstavlja i čime se bavi. Od iznimne važnosti je da svako dijete nauči kritički razmišljati, razgovarati i rješavati probleme promišljanjem i logičkim zaključivanjem.

Najvažnije je pronaći matematiku u svakodnevnom životu i približiti ju djeci na drugačiji način tako da ju zavole i prihvate. Ipak je matematika međunarodni jezik i baza za logičko i konstruktivno razmišljanje, ali i temelj na kojem se može graditi budućnost. Iznimno smo ponosni što ćemo u KIDUKO akademiji u Zagrebu na lokaciji HUB385, ugostiti sudionike Večeri matematike i omogućiti svima da rješavaju logičke zadatke i različite mozgalice“, poručuje  Nikola Jellačić, bivši menadžer za turizam u Googleu i suosnivač akademije.

Sudjelovanje na organiziranim radionicama i predavanjima tijekom Večeri matematike besplatno je za sve sudionike. Sva predavanja moći će se pratiti i online, a za sve one koji se neće uspjeti pridružiti 1. prosinca ovoj manifestaciji, bit će dostupne i snimke predavanja nakon Večeri matematike.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.