Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Večer matematike u KIDUKO akademiji

Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske.

Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske. Ove godine, Večer matematike održat će se 1. prosinca s početkom u 18:00 sati. Manifestacija se održava na nacionalnoj razini u kojoj će sudjelovati brojni dječji vrtići, osnovne i srednje škole, sveučilišta te udruga kao i nedavno otvorena jedinstvena dječja matematička akademija – KIDUKO.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među djecom, učenicima, mladima kao i u široj društvenoj zajednici, ali i poticanje mladih u želji za nastavkom matematičkog obrazovanja. Također, manifestacija omogućuje nastavnicima matematike dodatnu edukaciju i pristup bazi aktivnosti koje populariziraju matematiku, a koje se mogu koristiti tijekom Večeri matematike i u nastavi.

„Jako smo sretni što će po prvi put KIDUKO otvoriti vrata ovogodišnjem izdanju Večeri matematike jer je i svrha naše akademije da bude mjesto na kojem će djeca moći izraziti svoju kreativnost, zavoljeti matematiku i ojačati postojeće znanje. Pripremljeni materijali, radionice i predavanja za Večer matematike potaknut će sve polaznike na razmjenu ideja, komunikaciju, interakciju, a upravo je to temelj otkrivanja novog matematičkog znanja i vještina, ali i produbljenje postojećeg znanja“, izjavila je dr.sc. Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike zaposlena na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te suosnivačica akademije.

Večer matematike je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Svi sudionici imat će priliku kroz zabavne aktivnosti otkriti i često onu zaboravljenu stranu – zabavnu stranu matematike, ali i stvoriti nove ideje o tome što matematike predstavlja i čime se bavi. Od iznimne važnosti je da svako dijete nauči kritički razmišljati, razgovarati i rješavati probleme promišljanjem i logičkim zaključivanjem.

Najvažnije je pronaći matematiku u svakodnevnom životu i približiti ju djeci na drugačiji način tako da ju zavole i prihvate. Ipak je matematika međunarodni jezik i baza za logičko i konstruktivno razmišljanje, ali i temelj na kojem se može graditi budućnost. Iznimno smo ponosni što ćemo u KIDUKO akademiji u Zagrebu na lokaciji HUB385, ugostiti sudionike Večeri matematike i omogućiti svima da rješavaju logičke zadatke i različite mozgalice“, poručuje  Nikola Jellačić, bivši menadžer za turizam u Googleu i suosnivač akademije.

Sudjelovanje na organiziranim radionicama i predavanjima tijekom Večeri matematike besplatno je za sve sudionike. Sva predavanja moći će se pratiti i online, a za sve one koji se neće uspjeti pridružiti 1. prosinca ovoj manifestaciji, bit će dostupne i snimke predavanja nakon Večeri matematike.

Pročitajte još:

Lifestyle

Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike i doktorica znanosti, jedna je od onih koja je svoja maštanja iz djetinjstva i ostvarila.

Edukacija

Photomath je besplatna aplikacija, koja je jednostavna za upotrebu i koja djeluje kao digitalni instruktor matematike.

Lifestyle

Čitava znanstvena grana – kognitivna znanost proučava rad mozga i procese koji se odvijaju kao posljedica učenja. 

Novosti

Komisija UNESCO-a je rano jutros poslala preporuku svim ministarstvima obrazovanja u svijetu s naslovom: “Matematika je teška i nepotrebna”. Analizirajući najnoviju globalnu studiju o...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.