Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Velika dobit PBZ Grupe nakon prodaje PBZ Investa

Dobit Grupe u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosi 313,2 milijuna kuna, a PBZ-a nakon oporezivanja 286,6 milijuna kuna

Dobit Grupe u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosi 313,2 milijuna kuna, a PBZ-a nakon oporezivanja 286,6 milijuna kuna

Privredna banka Zagreb (PBZ) prva je tri mjeseca ove godine završila s dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 286,6 milijuna kuna, dok dobit cijele PBZ grupe iz tog razdoblja iznosi 313,2 milijuna kuna, a znatan rast u odnosu na dobit prvog tromjesečja prošle godine iz PBZ-a pripisuju jednokratnom utjecaju prodaje udjela u tvrtki PBZ Invest slovačkom VUB Asset Management.

Neto dobit PBZ-a iz prvog kvartala ove godine, naime, viša je za 39,6 posto, a grupe za 9,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što se u tromjesečnom financijskom izvješću koje je PBZ danas dostavio Zagrebačkoj burzi pojašnjava prijenosom većinskog udjela u tvrtki PBZ Invest u društvo VUB Asset Management, u sklopu konsolidacije društava za upravljanje investicijskim fondovima i imovinom klijenata Banke Intesa Sanpaolo, većinskog vlasnika PPBZ-a.

Riječ je o poslu vrijednom 156 milijuna kuna, što je utjecalo na značajan rast prihoda u segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, pojašnjavaju iz PBZ-a.

Kamatni prihod PBZ-a iz prva tri ovogodišnja mjeseca iznosi 841,8 milijuna kuna i niži je za 8,3 posto prema prošloj godini, dok su kamatni troškovi istodobno smanjeni za 2,9 posto, na 324,4 milijuna kuna. Tako je neto kamatni prihod pao za 11,3 posto, na 517,3 milijuna kuna.

Istodobno su neto prihodi od provizija i naknada povećani za 0,7 posto, na 122,3 milijuna kuna.

PBZ grupa je pak u prva tri mjeseca ove godine zabilježila pad neto kamatnog prihoda od 14 posto, na 543,2 milijuna kuna, dok su neto prihodi od provizija i naknada smanjeni za 5,8 posto, na 246 milijuna kuna.

Osim samog PBZ-a prvo su tromjesečje ove godine s dobiti završile i ostale članice PBZ grupe. Tako je PBZ Card poslovao s neto dobiti od 40,2 milijuna kuna, PBZ Stambena štedionica ostvarila je neto dobit od 3,2 milijuna kuna, a tvrtka PBZ Nekretnine od 400 tisuća kuna. Neto dobit PBZ Leasinga iz prvog ovogodišnjeg kvartala iznosi 2,6 milijuna kuna, a dobit društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranje iznosi 3,9 milijuna kuna. Neto dobit od 1,2 milijuna kuna ostvarilo je pak pridruženo društvo Intesa Sanpaolo Card, navodi se u izvješću PBZ-a.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.