Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Veliki pad prometa dionica na Zagrebačkoj burzi

Tako je redovni promet dionicama od 319,1 milijun kuna “podbacio” za 32,7 posto u odnosu na ožujak, a ukupni promet od 330,2 milijuna kuna bio je manji za gotovo 40 posto.

Tako je redovni promet dionicama od 319,1 milijun kuna "podbacio" za 32,7 posto u odnosu na ožujak, a ukupni promet od 330,2 milijuna kuna bio je manji za gotovo 40 posto.

Za razliku od ožujka Zagrebačka burza “zacrvenila” se u travnju obzirom da su trgovinsku statistiku ‘preplavili’ negativni predznaci.

Tako je redovni promet dionicama od 319,1 milijun kuna “podbacio” za 32,7 posto u odnosu na ožujak, a ukupni promet od 330,2 milijuna kuna bio je manji za gotovo 40 posto.

Crnim vijestima s Burze dodaju i vijest da su oba dionička indeksa zabilježila pad za više od 1,5 posto. Tako je Crobex travanj završio s 1.800,76 bodova, što je za 1,8 posto manje nego krajem ožujka, a pad od 1,6 posto, na 985,88 bodova, zabilježio je i specijalizirani indeks Crobex10.

Prošli mjesec se najviše trgovalo dionicom HT-a pri čemu je zabilježen promet od 67,2 milijuna kuna. S prometom od 65,6 milijuna kuna slijedi dionica Petrokemije. Kada se ovim dionicama pridoda povlaštena dionica Adris grupe s prometom od 24,1 milijunom kuna, to čini polovicu travanjskog prometa dionicama.

Ništa manje bitna činjenica nije da su HT-ova i Petrokemijina dionica zabilježile pad cijene, a povlaštena dionica Adrisa rast.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.