Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Veliko ulaganje u turizam: Šibenik dobiva marinu od 9,3 milijuna eura

Luka nautičkog turizma u TEF-u imala bi 152 veza, parkiralište sa 32 garažna i 15 vanjskih parkirnih mjesta, polivalentnu dvoranu te trgovačko-ugostiteljske objekte

Luka nautičkog turizma u TEF-u imala bi 152 veza, parkiralište sa 32 garažna i 15 vanjskih parkirnih mjesta, polivalentnu dvoranu te trgovačko-ugostiteljske objekte

Na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku za godinu dana počet će izgradnja luke nautičkog turizma, najavili su danas na predstavljanju tog projekta čelnici Grada Šibenika, gradonačelnik Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović.

Plan je da se marina uredi na 33 tisuće metara četvornih morskog prostora, a na kopnu bi se trebala protezati na 12 tisuća kvadrata, izvijestio je gradonačelnik Županović.

Idejno rješenje za ovaj projekt je gotovo, a izradila ga je šibenska tvrtka ARX. Luka nautičkog turizma u TEF-u imala bi 152 veza, parkiralište sa 32 garažna i 15 vanjskih parkirnih mjesta, polivalentnu dvoranu te trgovačko-ugostiteljske objekte.

Vrijednost projekta procjenjuje se na oko 9,3 milijuna eura, a gradonačelnik Županović drži da je opravdan.

Projekt luke nautičkog turizma predstavlja modernu i urbanu cjelinu na zapadnom dijelu grada koja bi trebala postati recepcija brojnim nautičarima koji posjećuju šibenski zaljev, Skradin te Nacionalni park Krka, istaknuo je šibenski gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Franko Vidović kazao je kako luka nautičkog turizma nije predizborni trik, nego logičan slijed kvalitetnog definiranja prostora bivšeg TEF-a.

Projekt je, kazao je, logičan nakon što je na tom području uređena gradska plaža Banj koja se ove godine treba spojiti sa šetnicom Pekovac.

Grad Šibenik će potrebnu dokumentaciju izraditi u suradnji s resornim ministarstvima, a projekt izgradnje luke nautičkog turizma dovest će do lokacijske dozvole, kazao je Vidović.

Nakon toga Grad će raspisati javni natječaj za investitora, odnosno budućeg koncesionara, zaključio je šibenski dogradonačelnik.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.