Veronika Uravic Colak osvojila Red Dot Award

U postupku koji je trajao nekoliko dana, 24 stručnjaka procijenilo je radove iz područja komunikacijskog dizajna te kreativna rješenja agencija, dizajnera i poduzeća iz 50 zemalja. Veronika Uravic Colak iz Reedesign Studia ima razloga za slavlje. Stručni žiri dodijelio je nagradu Red Dot njenom radu za brand Superheraw Tijane Božović Galjanić te time odao priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

Superheraw je veganska energetska pločica napravljena od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i drugih prirodnih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla.

Red Dot Communication Design Award svojevrsni je Oskar za dizajn i jedna od najprestižnijih međunarodnih priznanja i najvećih natječaja za dizajn u svijetu i kao takva djeluje već 25 godina u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Izvršni direktor nagrade Red Dot, prof. dr. Peter Zec pretvorio je 1990-tih nagradu u brend te otada je ta prestižna nagrada cijenjena međunarodna oznaka za izuzetnu kvalitetu dizajna. Ove jubilarne 25. godine nagrađeni radovi su u postupku od nekoliko dana prošli selekciju među 8000 prijavljenih radova iz 50 zemalja.

U nastojanju da na profesionalan način uvaži svu raznovrsnost područja dizajna, nagrada Red Dot dijeli se na tri discipline iz područja dizajna: Red Dot Award Product Design, Red Dot Award: Communication Design i Red Dot Award: Design Concept.

Nagrađeni rad diplomirane dizajnerice Veronike Uravic Colak iz riječkog Reedesign Studia će se među ostalima predstaviti na ekskluzivnoj izložbi „Design on Stage“, kao i u Međunarodnom godišnjaku komunikacijskog dizajna 2017./2018, koji izlazi 14. studenog 2017. i donosi pregled najnovijih dosega u području globalnog komunikacijskog dizajna.

Više informacija dostupno je na www.red-dot.org.

Podijeli

Odgovori

Top