Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vidošević na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK?

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) uhićen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) uhićen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.

Danas je uhićen čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević. Još jedna afera se tako povezala s čovjekom koji je na ključnim političkim i gospodarskim funkcijama još od početka devedesetih kada se kao mladi financijski direktor cementare uključio u HDZ i postao župan, ministar pa predsjednik Komore. No, Vidošević je javnosti poznat i kao jedan od najbogatijih predsjedničkih kandidata, koji je na izborima 2010. obećavao stabilnu i sigurnu Hrvatsku kao državu rada i jednakih mogućnosti.

Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevu uhićenju neslužbeno se doznaje da će nakon pretrage njegova stana, Vidošević biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Nakon toga trebao bi biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.

Sudeći dosadašnjim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio upravo najdugovječniji predsjednik te institucije.

U istoj aferi prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe. Uz nju je pritvoren i dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, a od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel.

Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.