Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vidošević privremeno udaljen s čela HGK, imenovan Petričević [VIDEO]

“Postojeći predsjednik Nadan Vidošević u ovim se okolnostima privremeno udaljuje s pozicije predsjednika Upravnog odbora i HGK, a Upravni je odbor iz svojih redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog razdoblja do imenovanja novoga”.

"Postojeći predsjednik Nadan Vidošević u ovim se okolnostima privremeno udaljuje s pozicije predsjednika Upravnog odbora i HGK, a Upravni je odbor iz svojih redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog razdoblja do imenovanja novoga".

Nadzorni i Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučili su danas da se predsjednika HGK Nadana Vidoševića privremeno udalji s te funkcije. Naime, dugogodišnji čelnik HGK jučer je uhićen zbog sumnje da je upleten u slučaj Remorker, odnosno da je povezan s izvlačenjem novca iz institucije koju je vodio punih 18 godina. Za vršitelja dužnosti predsjednika u tranzicijskom je razdoblju imenovan Darko Petričević.

“Postojeći predsjednik Nadan Vidošević u ovim se okolnostima privremeno udaljuje s pozicije predsjednika Upravnog odbora i HGK, a Upravni je odbor iz svojih redova imenovao člana koji će biti vršitelj dužnosti u pripremi tranzicijskog razdoblja do imenovanja novoga”, izjavio je novinarima Petričević.

Skupština se, kaže, mora održati u iduća dva dana, znači 15. studenoga, a na njoj će se odobriti danas donesene odluke Upravnog odbora.

Idući tjedan će se Upravni odbor ponovno sastati kako bi pripremio kriterije za biranje novog predsjednika HGK, na novoj skupštini koja će biti generalna i datum te skupštine će se tek odrediti, rekao je Petričević dodajući kako je on, kao v.d. u tranzicijskom razdoblju zadužen za provedbu svih radnji koje su predviđene da bi HGK normalno funkcionirala.

[infopunkt 7421 1]

Petričević je, na novinarski upit je li iznenađen ovom situacijom, odgovorio da je.

“Teško je govoriti koliko sam iznenađen, dosta, naravno. Nije jednostavno niti slušati niti čitati sve to i u tom sam smislu jako iznenađen”, kazao je.

[infopunkt 7421 2]

Na novinarske upite je li bilo povišenih tonova na današnjoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora, Petričević je rekao kako nije bilo nikakvih problema, kako je sve odrađeno profesionalno kao pokazatelj ukupnog stanja u komori koja funkcionira.

“Nema nikakvih problema po pitanju pozicije i odnosa HGK prema relevantnim faktorima koje ona mora posluživati, a to su Vlada, ministarstva i ostali i naravno njezine članice. Znači, u tom segmentu nema nikakvih problema”, kazao je.

[infopunkt 7421 3]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.