Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Viliam Prodan: Da bi uspio treba puno raditi, bilo da je riječ o sportu ili biznisu, jer sve je to na kraju oblik posla

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske. Priznaje kako njegov radni dan traje 24/7, ali i da nekad broj Espressa koji popije bude i dvoznamenkasti. Koje su to vrijednosti sporta i biznisa koje mu pomažu biti na vrhu, te zašto je važno pratiti IT trendove i povezivati ih s industrijom kave, ispričao na je u razgovoru.

Možete se pohvaliti uspješnom karijerom na području sporta u automobilizmu, rally utrkama, kao i u poslovnom kao zamjenik direktora tvrtke Automatic servis. Kako vi vidite svoju karijeru?

Da, imam tu sreću da se osim sporta mogu baviti i privatnim poslom kojeg je moja obitelj pokrenula sredinom devedesetih godina te kao druga generacija imam težak, ali sladak zadatak zajedno s obitelji voditi tvrtku koja zapošljava 150-ak djelatnika na teritoriju cijele RH.

Tvrtka Automatic Servis djeluje dugi niz godina na tržištu, kako je rasla i razvijala se? Koja je vaša uloga u tome?

Automatic servis djeluje od 1996. godine te se kvalitetnim i predanim radom isprofilirala kao jedna od vodećih firmi u svojoj branši. Moja uloga kao zamjenika Direktora tvrtke je briga o komercijalnom dijelu te suradnja sa svojim direktorima i voditeljima odjela u tvrtki kako bi svakodnevno učili i napredovali kroz posao te tako činili naš kolektiv uspješnijim i kvalitetnijim na tržištu.

U industriji kave danas je važno pratiti trendove, ali i nove tehnologije. Kako vaša tvrtka ide u korak s tim?

Upravo tehnologija je ta koja nas gura naprijed, sve je počelo biti “smart”, te u skladu s tim učimo i napredujemo svakodnevno. Nekad smo kavu plaćali kovanicama, a sad se promjenom trendova sve više te radnje obavljaju online mobitelima kroz razno razne aplikacije. Ako nisi u trendu s time – ne opstaješ!

Kako izgleda vaš jedan radni tjedan? Brojni visoko pozicionirani menadžeri danas kažu da su njihovi trikovi za uspjeh u svakodnevne navike koje su uveli, poput buđenja u 5 ujutro, četverodnevnog radnog tjedna ili airplane mode-a tijekom večeri.

Moja organizacija radnog tjedna ovisi o puno detalja, ali nisam jedan od onih koji se budi u 5 i popodne gasi telefone. Dostupan sam 24 sata na dan za svakoga, ali pokušavam radne zadatke “zapakirati” unutar 8 radnih sati, iako nama poduzetnicima glava radi puno više od toga.

Koje sportske vrijednosti i navike vam pomažu u biznisu i obrnuto? Koje su dodirne točke sporta i biznisa u vašem životu?

Što se sporta i biznisa tiče ima tu puno poveznica, ali kad naučiš priznati poraz jednako je vrijedno kao i proslaviti pobjedu. Da bi uspio treba puno raditi, bilo da je riječ o sportu ili biznisu, jer sve je to na kraju oblik posla.

I za kraj koliko kava dnevno pijeete i imate li neki posebni ritual ispijanja u važno poslovnom danu ili u važnom sportskom danu?

Što se tiče kava moram priznati da pretjerujem, ima dana kad prođe  bez ijednog espressa, a ima dana kada je broj dvoznamenkasti, tu sam slab moram priznati.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.