Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vindijina tvrtka iz Plandišta prva u Srbiji može izvoziti u Europsku uniju

Peradarska industrija Cekin – Vindija iz Plandišta prva je u Srbiji uskladila proizvodnju s veterinarsko-sanitarnim propisima Europske unije i dobila izvozni kontrolni broj za izvoz mesa peradi i prerađevina na tržišta Europske unije, priopćeno je iz varaždinske Vindije. Strogi europski standardi kvalitete dosegnuti su u novim moderniziranim pogonima u Srbiji u samo godinu dana, ističu iz Vindije.

Peradarska industrija Cekin - Vindija iz Plandišta prva je u Srbiji uskladila proizvodnju s veterinarsko-sanitarnim propisima Europske unije i dobila izvozni kontrolni broj za izvoz mesa peradi i prerađevina na tržišta Europske unije, priopćeno je iz varaždinske Vindije. Strogi europski standardi kvalitete dosegnuti su u novim moderniziranim pogonima u Srbiji u samo godinu dana, ističu iz Vindije.

Komisija Europske unije iz Bruxellesa i komisije resornog srbijanskog ministarstva – Uprave za veterinu Beograd pregledom procesa i dokumentacije od farmi do industrije mesa u Plandištu izdale su krajem lipnja pravomoćno rješenje o dodjeli izvoznog kontrolnog broja tvornici u Plandištu u skladu s važećim zakonima za izvoz proizvoda u Europsku uniju.

Izvozni kontrolni broj kao jamac kvalitete omogućava nesmetan izvoz proizvoda u Europsku uniju i Peradarska industrija Cekin iz Plandišta prvi je proizvođač u peradarskoj proizvodnji u Republici Srbiji koji je zadovoljio sve uvjete za dobivanje izvoznog kontrolnog broja.

Do sada uloženo 22,5 milijuna eura

Poslovni sustav Vindija iz Varaždina vlasnik je Privrednog društva za proizvodnju i trgovinu Vindija d.o.o. Lajkovac od početka 2009. godine. U njegovom okviru djeluju peradarsko brojlerske farme tvornice stočne hrane u Valjevu, industrija mesa u Plandištu te novi skladišno-distributivni centri Lajkovac i Niš s novim specijaliziranim vozilima za distribuciju prehrambenih proizvoda.

Poslovni sustav Vindija dosad je u Srbiji uložio više od 22,5 milijuna eura u modernizaciju peradarskih farmi i industrije mesa te moderne skladišno-distributivne centre i specijalna distributivna vozila.

Na području Ruklada nova farma za tov peradi

Investicije se nastavljaju i trenutačno se na području Ruklada gradi jedna od najmodernijih farmi za tov peradi u svijetu, kapaciteta 320.000 pilića u turnusu, navode iz Vindije.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

Ekonomija

Izražen u eurima, hrvatski robni izvoz u prvih jedanaest mjeseci lani je iznosio 17,1 milijardu eura, što je na godišnjoj razini porast od 26,5...

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.