Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Vinistra nadmašila sva očekivanja

Svi koji nešto znače na vinskoj sceni Hrvatske došli su u Poreč kako bi tri dana uživali u vrhunskim vinima i družili se s više od 130 izlagača.

Svi koji nešto znače na vinskoj sceni Hrvatske došli su u Poreč kako bi tri dana uživali u vrhunskim vinima i družili se s više od 130 izlagača.

„Vinari su puno napravili na kvaliteti, no najviše nam nedostaje prepoznatljivost u svijetu. Čekamo Zakon o vinu koji bi trebao dati smjernice, a u taj Zakon treba ugraditi strategiju koja će nas voditi ka pravom putu. Mijenjaju se trendovi, otvaraju se nova tržišta, čeka nas dug put i velika upornost“, istaknuo je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre na zanimljivom stručnom skupu Naša iskustva: 25 godina Vinistre u hrvatskoj vinskoj priči, koji se održao nakon svečanog otvaranja najveće regionalne izložbe vina.

„Hrvatski vinari pokazali su u proteklom vremenom da je kvaliteta proizvoda rasla i to u svim regijama i da se može živjeti od proizvodnje vina. Kada pogledamo gdje smo danas -imamo krovno udruženje, internacionalno smo prisutni, napravili smo nacionalni program podrške sektoru vinara iz kojeg smo financirali i brend strategiju, angažirali smo marketinškog stručnjaka Toniyja Hodgesa, imamo krovne žigove, imamo web stranicu, imamo gotova rješenja…“, zaključila je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

Idealna kombinacija – istarska vina i Zagorje na tanjuru

U bogatom popratnom dijelu slijedilo je predstavljanje knjige Đure Horvata Marketing vina u teoriji i praksi te degustacija Sljubljivanje istarskih delicija s istarskim vinima po izboru poznatih sommeliera Emila Perdeca i Krešimira Mikinca. Vina Laguna predstavila su se vertikalnom degustacijom odličnih pet berbi Malvazije od 2011. do 2017., a prvog dana Vinistre Plava Laguna Gourmet show donio je iznenađenje iz središta Hrvatskog Zagorja.

Zagorska skuta s bućinim uljem i confitiranim pačjim prsima, krem juha od kukuruza s orahovim uljem, svinjski file sous vide s vrganjima, kulisom od zelenog povrća i krekerima od raženog brašna, te kolač od sira s gelom od jagoda i mousseom od bućinom ulja i bijele čokolade, meni je kojim su se predstavili nagrađivani restoran zagorskog hotela Villa Magdalena i chef Mislav Božić. Gosti, među kojima je bilo i devet švicarskih novinara i blogera, oduševili su se naizgled nespojivim – zagorskom kuhinjom i istarskim vinima. Za vinski dio priče pobrinuli su se  poznati vinari Ravallico s  izvrsnim pjenušcem Brigi, Marijan Arman s mladom Malvazijom Gcru, šampionom ovogodišnje Vinistre i Muškatom bijelim, berbe 2017. te Tomaz s odležanim Teranom Barbarossa iz 2015.

Da je vino jedan od najjačih aduta Istre ponovo je potvrdila sjajna atmosfera i posjećenost na prvom danu jubilarne Vinistre.

Fotografije Danilo Dragosavac


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.