Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Visin program omogućio nove prilike kreatorima sadržaja

Visa Ready Creator Commerce program povezat će partnere pomoću alata koji će omogućiti brže isplate i donacije na platformama kreatora.

Kreatori sadržaja pokreću revoluciju u digitalnoj trgovini i kulturi – stvaraju sadržaj koji zabavlja, angažira i obrazuje online zajednice na potpuno nove načine. Kako bi podržala ovu rastuću kategoriju malih poduzeća, Visa (NYSE: V) je najavila pokretanje programa Visa Ready Creator Commerce. Globalna inicijativa pomoći će platformama usmjerenim na kreatore, kao što su tvrtke za društvenu trgovinu i videoigre, da implementiraju financijske alate koji omogućuju brže i fleksibilnije isplate putem Visa Directa te davanje napojnica i donacija.

Kreatori preoblikuju i proširuju ekosustav malih poduzeća”, rekla je Vanessa Colella, viša potpredsjednica i globalna voditeljica inovacija i digitalnih partnerstava u Visi. “Želimo iskoristiti razmjere i doseg naše mreže kako bismo podržali napredak ove zajednice. S programom Visa Ready Creator Commerce, povezujemo platforme i pokretače tehnologija kako bismo isporučili moderne financijske alate za ekonomiju kreatora.”

Brza isplata kreatorima

Ekonomija kreatora jedna je od najbrže rastućih kategorija malih poduzeća, s više od 50 milijuna umjetnika, glazbenika i kreatora koji objavljuju sadržaje kao stalni ili povremeni izvor prihoda. [1]

Očekuje se da će društvena trgovina, koja uključuje rad kreatora, dosegnuti 1,2 bilijun dolara do 2025. godine. [2]

Za mnoga mala poduzeća novčani tok je stalan izazov. Kreatori moraju brzo premjestiti kapital kako bi iskoristili zamah i stekli sljedbenike. Zapravo, 69% kreatora koje je anketirala Visa kaže da čekanje isplata usporava njihov zamah, a 88% bi se više angažiralo na platformi koja nudi trenutne isplate. [3]

Trenutačan pristup zaradi može pomoći kreatorima iskoristiti viralno popularne trenutke, otvarajući daljnje prilike za oglašavanje, brend i partnerstva. Putem programa Visa Ready Creator Commerce, platforme za kreatore mogu se povezati s Visa Directom omogućujući kreatorima pristup sredstvima u gotovo stvarnom vremenu. [4]

Mogućnost primanja darova, napojnica i donacija od obožavatelja i pratitelja još je jedan vitalni alat za kreatore za monetiziranje svog rada i razvoj poslovanja. Putem programa Visa Ready, platforme mogu omogućiti davanje napojnica i pretplate te otključati nove izvore prihoda za kreatore diljem svijeta.

Rad s vodećim kompanijama u industriji

Kako bi pomogla staviti ova rješenja i partnerstva u prvi plan, Visa planira uvođenje novih rješenja s tvrtkama kao što su Linktree, Marqeta, Rutter i SamCart.

“Omogućiti kreatorima pristup novim alatima, resursima i smjerovima da zarade od svojeg rada na mreži važnije je nego ikad”, rekao je Alex Zaccaria, izvršni direktor i suosnivač Linktreeja. “Linktree je ponosan što je udružio snage s Visom kako bi pomogao kreatorima otključati veći potencijal i pružio priliku osnažiti kreatore kako bi razvijali i monetizirali svoj svijet.”

“Svijet se mijenja i za mnoge tradicionalni rokovi plaćanja su  zastarjeli što je sve očitije s usponom kreativne ekonomije i društvene trgovine”, rekao je Simon Khalaf, direktor proizvoda kompanije Marqeta. „Mogućnost bržih isplata ima potencijal značajnih promjena za kreativne tvrtke i ponosni smo što podržavamo Visu u programu Visa Ready Creator Commerce. Kroz Marqetinu modernu platformu za izdavanje kartica, omogućujemo trenutačno izdavanje i digitalna plaćanja za koja vjerujemo da ekonomiju u kojoj rade kreatori sadržaja usmjeravaju prema kontinuiranom rastu i uspjehu.”

“S proliferacijom kanala i alata za e-trgovinu, kreatori se moraju pobrinuti da njihov tehnološki paket bude integriran”, rekao je Peter Zhou, glavni izvršni direktor kompanije Rutter. “Rutter ubrzano postaje vezivno tkivo svih alata, olakšavajući kreatorima pokretanje posla i korištenje alata koji su im potrebni. Uključivanje mogućnosti  koje pruža Visa Ready Creator Commerce pomaže Rutteru da poveže ove alate za kreatore.”

“Visa rješenja za isplate kreatorima uz SamCart pomoći će kreatorima da budu brže plaćeni što im daje mogućnost ponovnog ulaganja u svoje poslovanje kako bi potaknuli svoj rast. SamCart je vodeća platforma za e-trgovinu koju su kreatori izgradili za kreatore. Naših 40.000+ kreatora zajedno su s nama zaradili više od 2,8 milijardi dolara,” rekao je Brian Moran, suosnivač i glavni strateški direktor kompanije SamCart. “S novim Visa programom, omogućujemo kreatorima da putem svojih Visa kartica pristupe financijskim sredstvima u roku nekoliko minuta.

Predanost kreatorima

Program Visa Ready Creator Commerce proširuje Visinu predanost edukaciji, osnaživanju i osposobljavanju poduzetnika unutar ekosustava kreatora. Ranije ove godine, Visa je pokrenula Visa Creator Program, jednogodišnje sveobuhvatno iskustvo kako bi se kreatorima pomoglo da se snađu u NFT tehnologiji i bolje razumiju kako unovčiti svoju kreativnost pomoću novih tehnologija.

Za više informacija o programu Visa Ready Creator Commerce, uključujući detalje o tome kako se pridružiti, posjetite internetsku stranicu.


[1]  SignalFire, “Creator Economy Market Map.”

[2] Accenture, “The future of shopping and social commerce.”

[3] Marketplaces Survey (March 2020). Commissioned by Visa and conducted by Raconteur among 750 marketplace sellers, 224of which were digital creators.

[4] Actual fund availability varies by receiving financial institution, receiving account type, region, and whether transaction is domestic or cross-border.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Toksična radna atmosfera često se kao teret postavlja šefovima, odnosno menadžerima i direktorima odgovornima za određeni dio organizacije posla te brigu o zaposlenicima i...

Poduzeća

Grupacija Kofola više je puta potvrdila da se može nositi s krizom i održati financijsku disciplinu čak i u teškim razdobljima.

Lifestyle

Prekrasan prostor koji se proteže na čak 170 kvadrata, zaokružen je u savršenu cjelinu jer gdje god uputili pogled, oduševljenje neće izostati. Zvonimir Franić...

Turizam

Sve je spremno za najiščekivaniju vinsku manifestaciju u Dalmaciji. Pelješac će 3. prosinca ponovo postati središte vinske scene. Organizatori očekuju više od dvije tisuće...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.