Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada nije odustala od koncesioniranja autocesta

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priopćilo je danas kako nije točno da je Vlada odustala od postupaka koncesioniranja autocesta kao ni to da pokreće postupak nekog drugog modela, nudeći građanima obveznice HAC-a u vrijednosti 200 milijuna kuna.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priopćilo je danas kako nije točno da je Vlada odustala od postupaka koncesioniranja autocesta kao ni to da pokreće postupak nekog drugog modela, nudeći građanima obveznice HAC-a u vrijednosti 200 milijuna kuna.

Priopćenje je reakcija na naslovnicu i opremu teksta jednog dnevnog lista koji danas piše da Vlada ima novi plan za autoceste, koji uključuje obveznice umjesto koncesije.

Ističući kako ništa od toga nije točno, Ministarstvo podsjeća da je u tijeku pregovarački postupak sa zainteresiranim ponuditeljima, koji su iskazali interes za sudjelovanjem u postupku davanja koncesije za upravljanje i održavanje autocesta.

Sve dok postupak o davanju koncesije za upravljanje i održavanje autocesta ne bude okončan, bez obzira na ishod, neće se, niti se istodobno pokreće, neki drugi postupak po nekom drugom modelu, ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako se radilo na izradi nekoliko modela kako bi se u pregovorima mogli ostvariti što bolji uvjeti kao i radi spremnosti za alternativne scenarije te uspješnije fokusiranje prema onima koji u najvećoj mjeri mogu ostvariti zadane ciljeve monetizacije autocestovne infrastrukture.

Ministarstvo također podsjeća da se model koncesije autocesta HAC-a i ARZ-a, prema istraživanjima i analizama te zakonskim okvirima, pokazao kao onaj kojim će u najvećoj mjeri biti moguće ostvariti ciljeve monetizacije.

“Dok se taj postupak ne dovede do završnice, postupci za neke druge modele, koji su razrađeni kao moguće opcije, neće biti pokretani”, kaže se u priopćenju.

Prema hodogramu monetizacije, ponuđači koji su iskazali interes za sudjelovanjem u postupku davanja koncesije, čija imena zbog Zakona o javnoj nabavi Ministarstvo ne smije objaviti, bit će pozvani na davanje neobvezujućih ponuda. Početkom ljeta, vjerojatno u lipnju, trebali bi biti poznati ponuđači od kojih će se zatražiti obvezujuće ponude.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.