Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Vlada pokreće investicijski ciklus [VIDEO]

Vlada odbila oporbene amandmane, uputila tri svoja amandmana na proračun.

Vlada odbila oporbene amandmane, uputila tri svoja amandmana na proračun.

Vlada predlaže i izmjene u proračunu Hrvatskih voda i to smanjenje pozicije rashoda po kapitalnim objektima za 30 milijuna kuna kako bi se osiguralo 10 milijuna kuna za vodoopskrbu Hrvatskog zagorja i 20 milijuna za regionalni vodovod istočne Slavonije.

Vlada planira rast investicija za 9,4 posto, maksimalni okvir 2,4 milijarde eura

Budimo realni, tražimo nemoguće, citirao je Čačić poznato “šezdesetosmaško” geslo pojašnjavajući kako si Vlada mora zadati visoke ciljeve ako želi pokrenuti gospodarstvo iz krize.

Iako svi analitičari predviđaju pad investicija u ovoj godini za dva posto, Vlada želi potaknuti “novi optimizam” kroz pokretanje svih mogućih projekata, koji će biti financirani od javnog sektora, preko javno-privatnog partnerstva do privatnog kapitala.

U roku 90 dana, najduže do 1. lipnja, moraju biti objavljene stotine javnih natječaja za projekte i investicije, stotine hrvatskih tvrtki i desetine tisuća ljudi moraju dobiti mogućnost da počnu raditi, istaknuo je Čačić na sjednici Vlade.

[infopunkt 4084 2]

[infopunkt 4084 3]

Dok smo pripremali materijal za predstavljanje investicija dolazile su nam tisuće podataka, “jedni su govorili o šljivama, drugi o space shuttleu, treći ni o čemu”. U ovoj zemlji nitko danas ne zna što se zaista radi, oštar je bio Čačić.

Premijer Zoran Milanović, koji smatra kako Vlada zapravo treba istaknuti parolu “Budimo realni, tražimo moguće” jer je predstavljeni plan investicija realan, upozorio je da rast javnog duga Hrvatsku tjera na zaokret u politici.

[infopunkt 4084 4]

[infopunkt 4084 5]

Ministar financija Slavko Linić kazao je kako se najveći dio iznosa tih amandmana odnosi na prijedlog da se u Ministarstvu poljoprivrede povećaju subvencije za 1,68 milijardu kuna, Ministarstvu financija poveća stavka kamata za 820 milijuna kuna Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture povećaju investicije za oko 240 milijuna kuna te da se u Ministarstvu zdravlja izvrše preraspodjele za 157 milijuna kuna.

[infopunkt 4084 8]

[infopunkt 4084 9]

Vlada je svojim amandmanima u proračunu utvrdila dodatne iznose za potrebe Ureda zastupnika RH pred Europskim sudom za ljudska prava, Državnog ureda za Hrvate izvan RH te financiranje prijevoza učenika srednjih škola, sufinanciranje opremanja školskih knjižnica. Amandmani su ukupno “teški” 81,5 milijuna kuna, a sredstva se osiguravaju iz proračunske zalihe (prijevoz učenika) te preraspodjelom između nadležnih ministarstava na poziciji ostalih rashoda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.