Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Vlada programima potpore želi pomoći u privlačenju sredstava iz EU fondova

Potpora je namijenjena projektima koji se prijavljuju u okviru operativnih programa financiranih iz EU fondova koji se već provode, te onima koji su u okviru budućih operativnih programa. Financijski okvir programa je 30 milijuna kuna u 2012. godini.

Potpora je namijenjena projektima koji se prijavljuju u okviru operativnih programa financiranih iz EU fondova koji se već provode, te onima koji su u okviru budućih operativnih programa. Financijski okvir programa je 30 milijuna kuna u 2012. godini.

”Motiv ove inicijative je udvostručiti iznose za projekte” objasnio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, na predstavljanju Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU za 2012. godinu.

Program je osmišljen kao potpora razvojnim projektima čiji su nositelji organizacije na lokalnoj i regionalnoj razini. Potpora je namijenjena projektima koji se prijavljuju u okviru operativnih programa financiranih iz EU fondova koji se već provode, te onima koji su u okviru budućih operativnih programa.

[infopunkt 4584 6]

Ciljevi programa su sustavno podupiranje pripreme razvojnih projekata u cilju stvaranja adekvatne zalihe kvalitetnih projekata, te usmjeravanje nositelja projekata na pripremu razvojnih projekata od većeg značaja za regionalni razvoj.

[infopunkt 4584 5]

Također, jedan od ciljeva je istovremeno omogućiti potencijalnim prijaviteljima projekata iz slabije razvijenih područja dodatne mogućnosti za pripremu projekata.

”Mi smo tek na 30 posto korištenja ukupnog iznosa fondova EU” naglasio je Grčić, ”naši prijatelji iz Europe nam kažu da moramo imati barem 50 posto više projekata nego novca kojim raspolažemo za njihovu realizaciju”.

Financijski okvir programa je 30 milijuna kuna u 2012. godini.

Predstavljen je i Program kreditiranja projekata kandidata za program IPA od strane Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Namjena kredita je financiranje prihvatljivih izdataka  koji su dio Projekta, a koje nije moguće kandidirati za IPA program.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev istaknuo je kako je HBOR do sada pomogao u financiranju 68 posto projekata, te da HBOR ima dovoljno sredstava za sve programe i projekte koji budu prihvaćeni.

[infopunkt 4584 9]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Tijekom 2022. započela je provedba većine financijskih instrumenata u okviru NPOO-a ukupne vrijednosti 1,925 milijardi kuna.

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.