Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada u proceduru uputila prijedlog obiteljskog zakona [VIDEO]

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila prijedlog obiteljskog zakona kojim se, uz ostalo, uvodi pravna zaštita obiteljskog doma.

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila prijedlog obiteljskog zakona kojim se, uz ostalo, uvodi pravna zaštita obiteljskog doma.

Ako je riječ o jedinom mjestu za stanovanje i zajedničkoj bračnoj stečevini u trenutku kada dolazi do razvoda braka i kada dijete mora tražiti krov nad glavom, uvodi se pravna zaštita obiteljskog doma, rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Sud može iznimno donijeti odluku kojom pravo na stanovanje pripada samo jednom roditelju i djeci, sve dok djeca ne postanu punoljetna.

Uvodi se i “pravni zastupnik” kao osoba koja će braniti prava djece i njihove interese kada se ona nađu u sudskom postupku, a branit će i interese osoba kojima se oduzima poslovna sposobnost.

Uvodi se i obveza savjetovanja kad je u pitanju razvod braka te medijacija kao alternativni način rješavanja spora.

Medijacija je do sada bila na marginama, kada je riječ o rješavanju obiteljskih sporova, a sada po prvi put ju uvodimo kao sustavno rješenje, rekla je Opačić. To je pomoćni mehanizam kako bismo bračne partnere doveli do toga da se dogovore o zajedničkoj skrbi o djeci, dodala je.

“Predvidjeli smo i ‘plan roditeljske skrbi’ u kojem će vrlo jasno biti propisane odluke koje se moraju zajednički donositi, a koje odluke roditelj može donositi sam, ponaosob, kada je dijete s njim”, navela je Opačić.

[infopunkt 7486 2]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.