Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Vlada za članove NO Ine predložila Petrovića, Perića i Proštenika

Hrvatska je Vlada danas glavnoj skupštini Ine predložila tri nova člana koja bi u Nadzornom odboru Ine predstavljala hrvatsku državu – Sinišu Petrovića, koji je predložen i za predsjednika Nadzornog odbora Ine, te za članove Željka Perića i Mladena Proštenika.

Hrvatska je Vlada danas glavnoj skupštini Ine predložila tri nova člana koja bi u Nadzornom odboru Ine predstavljala hrvatsku državu - Sinišu Petrovića, koji je predložen i za predsjednika Nadzornog odbora Ine, te za članove Željka Perića i Mladena Proštenika.

“Glavnoj skupštini društva INA-Industrija nafte d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Davora Šterna, Gordane Sekulić i Damira Vanđelića te izbor novih članova Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, kao predstavnika Republike Hrvatske. Nadzornom odboru predlaže se izbor Siniše Petrovića za predsjednika Odbora”, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Siniša Petrović savjetnik je premijera za europsko pravo, Željko Perić je vlasnik kozultantske tvrtke Casper, a Mladen Proštenik bio je dugogodišnji direktor Sektora strateškog razvoja i istraživanja u Ini i u mirovinu je otišao s mjesta savjetnika predsjednika Uprave.

Siniša Petrović se pisanim putem obratio i predstojniku Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladenu Pejnoviću i u tom pismu, koje je dostavljeno i novinarima u Banskim dvorima, zatražio da mu se naknada koju će primati kao član Nadzornog odbora Ine isplaćuje do visine koja odgovara dvostrukom iznosu naknade članovima nadzornih odbora u tvrtkama u državnom vlasništvu, a da se preostali iznos naknade isplati u humanitarne svrhe, Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda i udruzi Krijesnica.

Iznos naknade članovima nadzornih odbora tvrtki u državnom vlasništvu ograničila je bivša Vlada u travnju 2009. godine kada je tu naknadu ograničila na iznos od dvije tisuće kuna neto mjesečno. Prema neslužbenim informacijama koje su se mogle čuti u Vladi, naknada članovima Nadzornog odbora Ine je oko 15 tisuća kuna mjesečno.

Članovi Nadzornog odbora Ine, kako se neslužbeno doznaje, imaju pravo na mjesečnu naknadu u visini dvije prosječne plaće Ininih zaposlenika, a predsjednik tog odbora u visini tri prosječne Inine plaće. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno mjesto ima predstavnik radnika.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.