Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlasnici malih tvrtki u Europi tvrde kako je mPOS katalizator za prihvaćanje kartičnog plaćanja

Broj trgovaca koji koriste mPOS za prihvat CHIP kartice uz verifikaciju PIN-om povećao se za 60% u posljednjem kvartalu 2013. godine. Očekuje se kako će taj broj drastično rasti u 2014.

Broj trgovaca koji koriste mPOS za prihvat CHIP kartice uz verifikaciju PIN-om povećao se za 60% u posljednjem kvartalu 2013. godine. Očekuje se kako će taj broj drastično rasti u 2014.

Istraživanje kompanije Visa Europe o prihvaćanju novih rješenja za plaćanje pokazalo je kako će korištenje mPOS-a od strane malih tvrtki (SME) u Europi drastično rasti tijekom 2014. godine. Za ovaj porast odgovorna je promjena percepcije i kartičnog prihvaćanja od strane malih tvrtki nakon što se upoznaju s mPOS rješenjem.

Istraživanje provedeno na uzorku od 2.000 malih tvrtki u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Poljskoj pokazalo je kako iste mijenjaju stav prema prihvaćanju kartica.

Razumijevanje punog potencijala koji mPOS nudi tvrtkama je ključna za tu promjenu. Oni koji isprva nisu bili voljni prihvatiti mPOS, misleći kako je njihova tvrtka premala i kako su usluge plaćanja karticama preskupe i složene, ubrzo su promijenili svoje mišljenje nakon demonstracije i shvatili puni potencijal, prednosti i korist koju donosi ova vrsta tehnologije.

Mali mPOS čitač chip kartica uz mogućnost verifikacije PIN-om koristan je i povoljan način korištenja smartphone ili tablet uređaja kao terminala za plaćanje karticom. Trgovac koristi svoj pametni telefon ili tablet uređaj za mobilno plaćanje karticama što čini ovu uslugu mobilnom i jednostavnom za implementaciju na mjestima poput sajmova, festivala i dostave u kuću. Tehnologija tako pomaže u prihvaćanju plaćanja karticama od strane malih tvrtki i trgovaca koji prije nisu prihvaćali Visa kartice.

Najvažniji dijelovi istraživanja:

– Više od četvrtine malih tvrtki obuhvaćenih ispitivanjem izrazilo je zanimanje za korištenje mPOS rješenja u sljedećih 6 mjeseci.
– Jednostavnost korištenja mPOS navodi se kao jedinstvena prednost od strane većine malih tvrtki (74% u Francuskoj, 73% u Njemačkoj, 63% u Velikoj Britaniji i Poljskoj te 59% u Italiji).
– Sigurnost je istaknuta kao najvažnija karakteristika, a slijedi je usklađenost s industrijom u kojoj se koristi te mogućnost prihvaćanja svih većih kartica.
– Gotovo polovica tvrtki uključenih u istraživanje u Njemačkoj smatra kako će mPOS utjecati na povećanje prodaje jer će kupci moći trošiti više s obzirom da ih količina gotovine koju imaju sa sobom neće sputavati u trenutku kupnje.
– 45% malih tvrtki uključenih u ispitivanje u Italiji smatra kako će mPOS poboljšati novčani tijek te im omogućiti da brže budu plaćeni.

Istraživanje je potvrdilo kako je mPOS rješenje jednako privlačno svim industrijama. Odlučujući čimbenik je način na koji tvrtke primaju plaćanja, a ne vrsta industrije, osobito kad su u pitanju trgovci koji se primarno bave fizičkim plaćanjima.

Dvadeset i pet mPOS rješenja trenutno se koristi širom Europe, a nekoliko ključnih banaka započelo je s mPOS pilot projektima te bi još 30 novih programa trebalo početi do jeseni ove godine; posljednji takav primjer je Barclaycard u Velikoj Britaniji.

Caroline Drolet, voditeljica mobilnog plaćanja na mjestu kupovine u Visa Europe rekla je: “Male tvrtke nevoljko prihvaćaju kartično plaćanje, no to se pomalo mijenja u Europi. mPOS je katalizator ove promjene – rješenje koje pomaže promijeniti mnoge predrasude i koje je korisno za male tvrtke, bez obzira na to prihvaćaju li plaćanja u svojoj trgovini ili u pokretu. Kad se ove tvrtke upoznaju s prednostima i načinima korištenja mPOS rješenja svjedočit ćemo rastu broja korisnika – posljednji kvartal 2013. godine je pokazao trend porasta koji će se zasigurno nastaviti u 2014.godini. Visa i dalje igra ključnu ulogu u razvijanju mPOS rješenja, osiguravajući ispunjavanje industrijskih standarda i regulative te sigurnost rješenja prije početka korištenja usluge na tržištu.”


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.