Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Vlasnici obiteljskih i malih hotela zadovoljni najnovijim mjerama Vlade

Za vlasnike obiteljskih i malih hotela to je znatno olakšanje u dijelu godine kada je potražnja smanjena, a poslovanje koje se još oporavlja od koronakrize, opterećeno znatnim poskupljenjima. 

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH) pozdravlja najnoviji Vladin paket mjera kojima se fiksira cijena električne energije za razdoblje od 1. listopada ove godine do 31. ožujka sljedeće godine. Za vlasnike obiteljskih i malih hotela to je znatno olakšanje u dijelu godine kada je potražnja smanjena, a poslovanje koje se još oporavlja od koronakrize, opterećeno znatnim poskupljenjima. 

Vlasnici malih i obiteljskih hotela uglavnom potpadaju u kategoriju poduzetnika s polugodišnjom potrošnjom do 250.000 kWh i njima će se struja obračunavati po jedinstvenoj tarifi od 0,5295 kuna po kWh, što je ista početna cijena koja vrijedi za kategoriju javnog i neprofitnog sektora. Za polugodišnju potrošnju iznad 250.000 kWh određena je jedinstvena tarifa od 1,6176 kuna po kWh.

„Zahvaljujući ovoj mjeri, vlasnici obiteljskih i malih hotela s cjelogodišnjim poslovanjem koji bi zbog poskupljenja energenata bili primorani zatvoriti vrata nakon sezone, sad će moći raditi i preko zime. Naš posao je iznimno težak, u sezoni se radi bez prestanka, ovogodišnji rezultati su odlični, ali u pred i posezoni cijene na Mediteranu su niže, a obiteljski i mali hoteli tijekom zimskih mjeseci rade s gubicima koje kompenziraju u sezoni. Osim toga vlasnici obiteljskih i malih hotela opterećeni su kreditima koje moraju vraćati bez obzira na trenutna poskupljenja. Još od koronakrize poslujemo u nesigurnim uvjetima i ovo su tek neki od niza otežavajućih okolnosti s kojima smo suočeni. Stoga su mjere poput ove dobar vjetar u leđa“, istaknuo je Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge OMH.

Obiteljski i mali hoteli temelj su održivog razvoja turizma, u nekim destinacijama i jedini nositelji turističkog razvoja, promoviraju autohtono i lokalno, u prosjeku zapošljavaju 25 ljudi, a u Nacionalna udruga OMH okuplja nešto više od polovine od oko 450 malih obiteljskih hotela, koliko ih je registrirano u  Hrvatskoj. U udruzi se nadaju da će Vlada i nakon prestanka ovih mjera pronaći adekvatno rješenje vezano uz poskupljenje struje i tijekom sezone i na taj način omogućiti konkurentnost obiteljskih malih hotela.

Pročitajte još:

Ekonomija

Investicija u male obiteljske hotele čini temelj održivog razvoja hrvatskog turizma.

Uncategorized

Kongres obiteljskih i malih hotela i onih koji to žele postati u organizaciji Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela odražava se 10. prosinca u...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.