Vlasnik DM-a darovao svoje bogatstvo jer želi biti slobodan!

Vlasnik DM-a darovao svoje bogatstvo jer želi biti slobodan!

Maloprodajni njemački trgovački lanac DM po mnogočemu je drukčiji od brojnih ostalih današnjih kompanija, a njegov vlasnik je samo jedna od tih tazličitosti.

Götz Werner, vlasnik DM-a koautor je knjige “1000 eura za svakoga”, u kojoj se zauzima za to da svaki građanin dobiva osnovni prihod od 1000 eura jer to pridonosi oslobađanju čovjeka, a jednim od načina kršenja ljudskih prava smatra i sistem socijalne pomoći u Njemačkoj, po kojemu se sjedinjuje pomoć za dugoročno nezaposlene i pomoć za siromašne.

Drogerie Markt svoje blagajnice mjesečno plaća i do 7000 kuna, zaposlenici primaju 14 plaća i četiri puta godišnje dobiju poklon-pakete s proizvodima te kompanije.

Werner je nedavno šokirao svijet odrekavši se bogatstva i cjelokupnog udjela u vlasništvu trgovačkog lanca DM, poklonivši ga jednoj dobrotvornoj fundaciji. ”Nije sramota postati bogat, ali sramota je bogat umrijeti”, izjavio je Werner, čovjek kojega će mnogi okarakterzirati kao neobičnog.

Procjenjuje se da je vrijednost njegove imovine veća od milijardu eura, koje bi u slučaju smrti naslijedilo njegovo sedmero djece. Od toga, međutim, kako se čini neće biti ništa. Ipak, djeci je osigurao kvalitetno obrazovanje i dao im temelj da sami postanu bogati.

”Djeca imaju pravo na dobar start u životu, ali ne i na to da im roditelji osiguraju doživotno blagostanje”, riječi su kojima je Werner objasnio svoju neobičnu odluku, piše Jutarnji.

Podijeli

Odgovori

Top