Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Vode iz Jamnice prvi puta na policama trgovina u Ukrajini

Otvaranje novog izvoznog tržišta izvrsna je prilika za širenje poslovanja u tom dijelu Europe.

jamnica

Jamnica, vodeći regionalni proizvođač vode i pića, počinje s  izvozom svoje proizvoda u Ukrajinu, a na policama u trgovinama ukrajinske Fozzy grupe naći će se tri njezina proizvoda: prirodna mineralna voda Jana te gazirane prirodne mineralne vode Jamnica i Mg Mivela.

Povodom pokretanja nove poslovne suradnje, Ivan Čevra, izvršni direktor prodaje grupe pića Fortenova grupe čija je Jamnica vodeća kompanija, je istaknuo da je to odlična prilika za pozicioniranje proizvoda Jamnice na istočnoeuropskom tržištu: ‘‘Veseli nas što će od idućeg tjedna naši proizvodi biti dostupni na tržištu Ukrajine. Tamošnji potrošači vole gaziranu mineralnu vodu i veliki su konzumenti takvih proizvoda, stoga vjerujem da će dobro prihvatiti naše vrhunske prirodne mineralne vode. Otvaranje novog izvoznog tržišta, posebice u ovim izazovnim vremenima, vidimo kao izvrsnu priliku za nove poslovne uspjehe i širenje poslovanja u ovom dijelu Europe”, rekao je Čevra.

Predstavnik Jamnice Jurica Rajčić i počasni konzul Ivica Pirić u Konzulatu Ukrajine u RH u Splitu

„Fozzy grupa ima više od 700 trgovina diljem Ukrajine, a prve isporuke Jamničinih proizvoda bit će u najvećim ukrajinskim gradovima i postupno se širiti u ostale dijelove zemlje“, dodao je Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine i predstavnik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku i okolne zemlje. ”Ukrajinci su veliki potrošači vode, a tržište broji čak 45 milijuna stanovnika. Ulazak na ukrajinsko tržište sjajna je prilika ne samo za Jamnicu, nego i za ostale hrvatske proizvodne kompanije. Kada se proizvod plasira u Ukrajinu, on se ujedno pozicionira na tržište svih sedam zemalja u tom dijelu svijeta. Zato je važno da se proizvođači uključe u rad gospodarskih foruma koji su se pokazali odličnima za sklapanje poslova. Imamo međusobno povjerenje i odličan odnos s Ukrajinom te podršku nadležnih hrvatskih ministarstava”, zaključio je Pirić.

Jamnica zajedno sa Sarajevskim kiseljakom, Mg Mivelom te tvrtkama Fonyodi i Jamnica Maribor čini diviziju grupe pića Fortenova grupe koja svoje proizvode trenutno izvozi u 30-ak zemalja diljem svijeta. U portfelju grupe pića su: Jamnica, Jana, Mg Mivela, Sarajevski kiseljak, Jana s okusom voća, Jana vitamin, Jana Ice Tea, Sara, Sky Cola, Sensation, Botanica i Pro Sport.

Pročitajte još:

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

DOP

Na razmjere ratnih strahota nisu ostali imuni ni na drugom kontinentu pa je tako Havaianas prvi brazilski brend koji se pridružio ovom globalnom naporu.

DOP

Sva sredstva prikupljena putem ovog programa UNICEF će upotrijebiti za pružanje podrške i pomoći djeci u Ukrajini, susjednim zemljama, ali i u Hrvatskoj.

DOP

Erste banka donijela je paket mjera kojima želi pružiti podršku te dati svoj doprinos ublažavanju posljedica ovog ratnog sukoba.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.