Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: 2013. bit će prekretnica u hrvatskom gospodarstvu

Ovo je sada dno koje smo morali dotaći i čovjek kada dotakne dno onda se odgurne i ja očekujem da ćemo ove godine sigurno biti u plusu, poručio je ministar gospodarstva

Ovo je sada dno koje smo morali dotaći i čovjek kada dotakne dno onda se odgurne i ja očekujem da ćemo ove godine sigurno biti u plusu, poručio je ministar gospodarstva

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako očekuje da će ova godina biti prekretnica u hrvatskom gospodarstvu te kako je nužno vratiti povjerenje hrvatskih građana.

Ovo je sada dno koje smo morali dotaći i čovjek kada dotakne dno onda se odgurne i ja očekujem da će 2013. sigurno biti u plusu, rekao je Vrdoljak odgovarajući u Novom Marofu na novinarska pitanja o padu BDP-a i najnovijim preporukama MMF-a.

Upitan za komentar nekih najava da SDP odustaje od poreza na nekretnine, Vrdoljak je kazao kako je stav HNS-a uvijek bio da se pričeka određeno vrijeme, dobro porazgovara oko prijedlogu zakona i čeka rast BDP-a.

Naš je stav da se za vrijeme gospodarskog pada ne može ići u nove poreze i opterećenja. Na dobrom smo putu da dobro i pametno pripremimo prijedlog novog zakona, a do tada će doći i do gospodarskog rasta. Tada ćemo znati bolje s kojim iznosima ići s porezom, rekao je.

Vrdoljak ne smatra da je to pobjeda HNS-a te ističe da odnosi u koaliciji nisu niti su ikad bili narušeni.

Odgovarajući na upit o problemima varaždinskih tvrtki Varteks i Coning, ministar gospodarstva je konstatirao kako je, nažalost, velik broj tvrtki u Hrvatskoj u problemima, mnoge su posegnule za predstečajnom nagodbom. Situacija u Hrvatskoj slična je kao i u Varaždinskoj županiji, brojne su tvrtke u stečaju i upitan je ishod svih tih procesa, kazao je.

Istaknuo je kako se zajedno s Varteksom traži rješenje koje bi toj tvrtki kratkoročno omogućilo da prevlada aktualne probleme, a nakon toga da se zajedno s bankama i HBOR-om stvore dugoročni uvjeti opstanka Varteksa. Ne mogu sa sigurnošću reći da će svi pregovori uspjeti, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da sudjelovanjem države u cijelom procesu postignemo dogovor s bankama da pokažu dobru volju prema Varteksu, rekao je Vrdoljak.

Kod Coninga će se pokušati vidjeti koje je to “zdravo tkivo tvrtke i koje ima mogućnost opstanka”. Najteže je zaposlenicima koji čekaju rješenje i dajem im obećanje da ću dati sve od sebe da se zadrži zdravo tkivo u Varteksu i Coningu, ali i ostalim tvrtkama u Hrvatskoj koje imaju slične probleme, kazao je Vrdoljak.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.