Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: NATO osjeća ‘malu obvezu’ prema hrvatskoj industriji [VIDEO]

Ministar gospodarstva je podsjetio da se sve tvrtke koje žele raditi za NATO moraju registrirati kod agencije za nabavu te istaknuo kako sada već 43 hrvatske tvrtke imaju tzv. potvrdu suglasnosti za suradnju, od ukupno 83 koje su se prijavile od ovog svibnja do rujna.

Ministar gospodarstva je podsjetio da se sve tvrtke koje žele raditi za NATO moraju registrirati kod agencije za nabavu te istaknuo kako sada već 43 hrvatske tvrtke imaju tzv. potvrdu suglasnosti za suradnju, od ukupno 83 koje su se prijavile od ovog svibnja do rujna.

NATO Support Agency (agencija za nabavu) zainteresirana je za jačanje suradnje s različitim industrijskim sektorima u Hrvatskoj, jer je Hrvatska važna članica tog obrambenog saveza, a tvrtke koje žele suradnju s NATO-om na današnjem će seminaru u Ministarstvu gospodarstva čelnici te agencije informirati o natječajima i postupcima u procesu nabave te uslugama i proizvodima koje NATO želi kupiti.

Istaknuli su to uoči seminara ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i direktor NATO Support Agency Michel J. Lyden te naglasili da je glavni cilj seminara potaknuti hrvatske tvrtke i industrije da se uključe u nabavne projekte NATO-a koji nisu samo vojnog i obrambenog karaktera nego obuhvaćaju puno širi spektar potreba.

[infopunkt 7414 2]

[infopunkt 7414 3]

Obojica su naglasili i da je seminar dijelom dogovoren i na nedavnom, uspješno organiziranom skupu NATO-a u Dubrovniku, a u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore (HGK) na seminar je pozvano oko 45 hrvatskih tvrtki.

Godišnji iznos nabave NATO-a koja ide preko te agencije (sjedište u Bruxellesu) je oko 2,2 milijarde eura i ministar Vrdoljak uvjeren je da hrvatske tvrtke mogu participirati u tom ‘kolaču’, pri čemu je skrenuo pažnju i da je u sklopu toga velik volumen nabave prehrambene industrije.

Podsjetio je da se sve tvrtke koje žele raditi za NATO moraju registrirati kod agencije za nabavu te istaknuo kako sada već 43 hrvatske tvrtke imaju tzv. potvrdu suglasnosti za suradnju, od ukupno 83 koje su se prijavile od ovog svibnja do rujna.

[infopunkt 7414 4]

Važno je biti u tom registru s ponudom kvalitetnih i konkurentnih proizvoda i usluga, čime tvrtke dobivaju i šansu da budu pozvane na suradnju, kazao je Vrdoljak ističući da već nekoliko hrvatskih IT tvrtki imaju dobre poslove s NATO-om.

Kazao je i da NATO osjeća ‘malu obvezu’ prema hrvatskoj industriji te ju želi više uključiti u svoju nabavu, a da je Ministarstvo gospodarstva u svemu samo koordinator i informator.

[infopunkt 7414 6]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.