Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: Nije zapelo ulaganje Katara u LNG terminal, sve će biti na vrijeme

Svatko radi svoj posao i sve će biti završeno na vrijeme”, rekao je ministar prilikom posjeta Lipiku i Pakracu. Tamo je došao kako bi skrenuo pozornost javnosti na kvalitetne investicije i projekte u malim sredinama, u čemu Pakrac i Lipik prednjače

Svatko radi svoj posao i sve će biti završeno na vrijeme", rekao je ministar prilikom posjeta Lipiku i Pakracu. Tamo je došao kako bi skrenuo pozornost javnosti na kvalitetne investicije i projekte u malim sredinama, u čemu Pakrac i Lipik prednjače

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako će poslovi vezani uz ulaganje Katara u LNG terminal na Krku biti završeni na vrijeme.

“Kad je riječ o poslovima vezanim za dogovor iz Katara, ništa nije zapelo. Svatko radi svoj posao i sve će biti završeno na vrijeme”, rekao je ministar Vrdoljak prilikom današnjeg posjeta Lipiku i Pakracu.

Istaknuo je da i u javnim poduzećima treba očekivati solidarnost sa zaposlenima u prosvjeti i državnoj upravi te da će to zaposleni u javnim tvrtkama razumjeti i odreći se ovogodišnje božićnice.

Ministar Vrdoljak rekao je da je u Lipik i Pakrac došao kako bi skrenuo pozornost javnosti na kvalitetne investicije i projekte u malim sredinama, u čemu Pakrac i Lipik prednjače, a u što se uvjerio za posjeta “Lipik glasu” i tvrtki “Ferdinand”, koja će u Pakracu graditi novi pogon.

U “Lipik glasu” je 180 zaposlenih, 95 posto svojih proizvoda plasira na tržišta Europske unije, a više od polovice namijenjeno je proizvodnji iznimno skupih automobila kao što su Bentley, Ferrari, McLaren i Aston Martin.

Po riječima glavnog direktora “Lipik glasa” Danijela Zadjelovića, tvornica će ovu poslovnu godinu završiti pozitivno, a iduće godine razvijat će nove projekte s kojima će se 2014. pojaviti na tržištu.

U Pakracu na mjestu nekadašnje Drvne industrije “Papuk” tvrtka “Ferdinand” već iduće godine počinje graditi drvoprerađivački pogon, u što će uložiti 150 milijuna kuna te izravno zaposliti 160 radnika.

Tvornica će na godinu prerađivati 50.000 kubičnih metara oblovine, a više od 90 posto proizvoda bit će namijenjeno izvozu.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Nova epizoda Koordinacije posvećena je stadionima na kojima se igra Svjetsko prvenstvo u Katru.

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Turizam

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.