Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: Potvrda da radimo ozbiljan posao. Brodosplit DIV-u 28. veljače [VIDEO]

Ugovor za Brodotrogir mogao bi biti potpisan tijekom ožujka, a za 3. maj ministar kaže da je riječ o dužem procesu unutar kojeg će se još puno toga morati dogovoriti s EK-om i Uljanikom.

Ugovor za Brodotrogir mogao bi biti potpisan tijekom ožujka, a za 3. maj ministar kaže da je riječ o dužem procesu unutar kojeg će se još puno toga morati dogovoriti s EK-om i Uljanikom.

Odobrenje Europske komisije za privatizacijski ugovor za Brodosplit je očekivano i potvrda je dobrog smjera Vlade u rješavanju problema državnih brodogradilišta, izjavio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te najavio potpisivanje ugovora s kupcem Brodosplita, samoborskim DIV-om, za 28. veljače.

“Pozitivno mišljenje Europske komisije o modelu privatizacije Brodosplita smo očekivali i to je još jedna potvrda da radimo ozbiljan posao. Europska komisija je ozbiljna institucija koja traži zajedničko i najbolje rješenje za hrvatsku brodogradnju i to je danas potvrdila”, rekao je Vrdoljak.

[infopunkt 6115 1]

Dodao je da je na Vladi da potvrdi ugovor te najavio da će 28. veljače ugovor biti i potpisan s kupcem, tvrtkom DIV.

Na pitanje jesu li moguće izmjene parafiranog ugovora, kazao je kako oko toga “nema igre” odnosno da ono što je parafirano i predano Europskoj komisiji ni jedna strana niti treba niti želi promijeniti.

[infopunkt 6115 2]

“Sve kako je bilo dogovoreno usuglašeno je s Europskom komisijom u tekstu koji je Komisija i odobrila i koji će biti pred Vladom”, istaknuo je Vrdoljak.

Na pitanje kako stoji stvar s ostalim državnim brodogradilištima, rekao je da za Brodotrogir iz Europske komisije stižu pozitivno intonirane informacije te da je program restrukturiranja u postupku analize stručnjaka EK-a, kao i prijedlozi ugovora. Očekuje da će ugovor za Brodotrogir biti potpisan tijekom ožujka.

Za 3. maj je rekao kako je riječ o dužem procesu unutar kojeg će se još puno toga morati dogovoriti s EK-om i Uljanikom.

[infopunkt 6115 3]

Na pitanje kako komentira neslaganje ministra financija Slavka Linića s prijedlogom izmjena Zakona o privatizaciji Ine i u kojem pravcu će ići izmjene tog zakona, kazao je kako može povući paralelu s brodogradilištima gdje je Hrvatska preuzela neke obveze u poglavljima koje je zatvarala u pregovorima, a i neke stvari u domaćem zakonodavnom okviru treba mijenjati.

Kada javnost čuje da se rade izmjene Zakona o Ini odmah misli da je riječ o nečemu lošem s obzirom na loša iskustva, ali mi smo potpuno jasni i transparentni i učinit ćemo ono što je najbolje i za Inu i za hrvatske građane, rekao je Vrdoljak.

[infopunkt 6115 4]

Izvijestio je da su izmjene Zakona o privatizaciji Ine poslane na mišljenje nadležnim državnim tijelima te da su usmjerene maksimiziranju interesa Hrvatske i poštivanju preuzetih obveza.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.