Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Web trgovina pred vratima svakodnevice – izazov za marketinške stručnjake

Danas više nije upitna važnost interneta kao jednog od prodajnih kanala. Ipak, koncept web shopa prvenstveno je zaživio na tržištima gdje je prije pojave i razvoja interneta postojala raširena praksa kupnje proizvoda putem kataloga, kao što je slučaj u SAD-u. U Europi, a samim time i u Hrvatskoj, internet se sporije nameće kao prodajni kanal što osjećaju i vlasnici web shopova.

Danas više nije upitna važnost interneta kao jednog od prodajnih kanala. Ipak, koncept web shopa prvenstveno je zaživio na tržištima gdje je prije pojave i razvoja interneta postojala raširena praksa kupnje proizvoda putem kataloga, kao što je slučaj u SAD-u. U Europi, a samim time i u Hrvatskoj, internet se sporije nameće kao prodajni kanal što osjećaju i vlasnici web shopova.

Naime, svako poduzeće koje pokreće web shop suočava se s tradicionalnim navikama potrošača pri kupnji. Na primjer, kupnju i plaćanje putem interneta potrošači još uvijek percipiraju kao rizičnu aktivnost. Ponuđači web shop tehnologija problem nesigurnosti plaćanja sveli su na minimum, ali bez obzira na to ostala je percepcija nesigurnosti kod potrošača jer industrija nije na pravi način, korištenjem marketinške komunikacije, promijenila percepcije potrošača. Zato je važno da vlasnici web shopova daju jamostvo sigurne online kupnje te tu informaciju jasno ističu, kao što to radi Lush na svom web shopu na www.lush.hr.

Učinite kupnju zabavnijom

Drugi izazov za vlasnike web shopova je izostanak hedonističke komponente kupnje putem interneta. Potrošači kupnjom zadovoljavaju određenju potrebu ili želju, ali se ujedno i zabavljaju, provode slobodno vrijeme, ugađaju si. Zato web shop mora pružati novu vrstu iskustva koja će biti više od puke transakcije. Odličan primjer za to u Hrvatskoj je web shop „Hoću to!“ na adresi www.hocuto.hr, čiji su autori specifičnim humorističnim pristupom kreirali posebno iskustvo online kupnje.

Kupci na internetu, kao i u offline svijetu, daju povjerenje marki. Snažna marka smanjuje percipirani rizik kupnje i potiče na prvo korištenje online prodajnog kanala. Marka može biti „prenesena“ iz offline svijeta (www.algoritam.hr), ali može se izgraditi isključivo u online okruženju (www.sveznadar.hr).

Pozitivan i negativan utjecaj

Međutim, web shop svojom koncepcijom može pozitivno i negativno utjecati na imidž marke. Zato je primjena marketinških znanja ključna pretpostavka uspješnog uvođenja prodaje putem interneta. Web shop mora imati marketinškog smisla i za njegovo pokretanje potrebno je provesti analizu marketinškog okruženja, analizu resursa poduzeća i istraživanje tržišta.

Marketinški stručnjaci moraju biti uključeni i u konceptualizaciju web shopa vezano uz strukturu sadržaja, dizajn, način prezentacije proizvoda, način plaćanja i izgradnju odnosa s kupcima. Druga važna pretpostavka za pokretanje web shopa je infrastruktura koja stoji iza novog kanala prodaje. Na primjer, Konzum (www.konzum.hr) i Mercator (www.mercator.hr) imali su daleko bolje predispozicije za uvođenje online prodaje asortimana hipermarketa zbog postojećih resursa potrebnih za taj pothvat.

Ne treba čekati

Trebaju li poduzeća čekati s uvođenjem prodaje putem interneta dok ona ne bude isplativa pri samom uvođenju? U većini slučajeva odgovor je – ne. Istraživanja pokazuju da prihvaćenost interneta kao prodajnog kanala raste te će online prodaja imati značajno mjesto već u bližoj budućnosti. Zato je kompetenciju i tržišnu poziciju u novom kanalu potrebno izgrađivati već danas, čak i ako ona u ovom trenutku nije financijski isplativa. U nekim slučajevima ne treba zazirati ni od kanibalizacije tradicionalnog prodajnog kanala, jer mudra marketinška poslovica kaže: „Ako sami ne kanibalizirate svoj tradicionalni marketinški kanal, konkurencija će to rado učiniti za vas.“

www.mojbiz.com


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.