Webinar „Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja“

Institut za razvoj obrazovanja vodi projekt EDUpolicy LAB o društveno korisnom učenju financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Što su društvene inovacije, koje su njihove glavne karakteristike? Kako razviti ideju kao društvenu inovaciju na razini lokalne zajednice, odakle krenuti? Koje su društvene inovacije obilježile Hrvatsku i Europsku uniju u proteklom desetljeću? Što su društvene inovacije u obrazovanju i u čemu se ogledaju njihove pozitivne posljedice? Navedena su pitanja samo neka od onih na koja će se pokušati odgovoriti na webinaru pod nazivom „Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja“ koji će se održati 6. lipnja 2019. u 17 sati.

Više informacija o webinaru možete pronaći na službenoj stranici projekta te na stranici Facebook događanja.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“. Riječ je o projektu koji je usmjeren na unapređenje znanja i vještina studentica i studenata u rješavanju problema obrazovne integracije socijalno isključenih skupina kroz suradnju civilnog društva s visokoobrazovnim ustanovama. Projekt se provodi u partnerstvu s Akademijom dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,  Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod. Projekt je usmjeren na ostvarenje „civilne“ misije sveučilišta, čime se doprinosi razvijanju društvene odgovornosti studenata i ostalih članova akademske zajednice. Riječ je o kompleksnom, dvogodišnjem projektu sastavljenog od niza interaktivnih aktivnosti s konačnim ciljem razvoja građanskih kompetencija mladih osoba.

Svrha webinara pod nazivom „Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja“ je upoznati ciljane skupine i javnost s konceptom i metodologijom osmišljavanja društvenih inovacija te njihovom primjenom u obrazovanju. Webinar će se održati 6. lipnja 2019. u 17 sati. Organizacija događaja je dio projekta EDUpolicy LAB i sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Kako bi se šaroliki spektar obrazovnih i društvenih tema približio studentima, nastavnicima, različitim tipovima edukatora, ali i nenastavnom osoblju, sudionici webinara bit će priznati stručnjaci i stručnjakinje u navedenom polju: Ivana Nikolić Popović (Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija), Iva Kvakić (Zadruga za etično financiranje), Ivan Tomasić (Lokalni Volonterski Centar Slavonski Brod), Marija Mažić (Zaklada Reach for Change Croatia) i Karla Grgić (Ekonomski fakultet Zagreb).

Razgovor će moderirati Jasenka Begić iz Instituta za razvoj obrazovanja.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane, uz obveznu prethodnu registraciju do 5. lipnja u 13 sati.

Više informacija o webinaru možete pronaći na službenoj stranici projekta te na stranici Facebook događanja.

Podijeli

Odgovori

Top