Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije proglašena tvrtka Imperial Riviera

Sinoć je u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner održana prva svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner, a kao sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Sinoć je u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner održana prva svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner, a kao sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Svečana dodjela na jedinstvenoj večeri okupila je više od 200 najznačajnijih poduzetnika Primorsko-goranske županije, a dodjelu su podržali i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija, gradovi i općine s područja Primorsko-goranske županije, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci te Turistička zajednica grada Opatije.

Za odabir najboljih poduzetnika u svim kategorijama oformljeno je posebno povjerenstvo čiji su članovi bili: Saša Drezgić, Dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Alessandra Ban, Pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Teuta Duletić, Izvršna direktorica Lürssen Design Centra Kvarner, Jana Sertić, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke,  Iva Ribarić, Viša savjetnica – koordinatorica za gospodarstvo i promociju Grada Rijeke, Nenad Seifert, Hrvatska udruga poslodavaca – Direktor Regionalnog ureda Rijeka, Astra Gašparini, Pročelnica Upravnog odjela za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo Grada Opatije, Robert Urek, pomoćnik Pročelnice Upravnog odjela za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo Grada Opatije i Barbara Udovičić Papeš, predstavnica organizatora.

Na temelju godišnjih financijskih izvještaja, koje su poduzetnici dužni dostaviti FINA-zbog javne objave, prikupljeni su podaci o deset najuspješnijih poduzetnika svake jedinice lokalne samouprave Primorsko-goranske županije prema prihodu. Osim prihoda, Povjerenstvo je u obzir uzelo i dodatne pokazatelje i to EBITDA maržu, prihode od prodaje u inozemstvu i bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu.

Metodologija, koju je odredilo stručno povjerenstvo na čelu s dekanom Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Sašom Drezgićem, zasnivala se na ponderiranju navedenih pokazatelja, pri čemu su se najviše vrednovali prihodi i EBITDA marža. Ukupnim zbrojem ponderiranih vrijednosti utvrđeni su pobjednici za svaki grad i općinu Primorsko-goranske županije, a isti kriteriji koristili su se i pri utvrđivanju ukupno pobjednika u županiji.

Voditeljica cijele večeri bila je autorica televizijske emisije ‘Bilanca uspjeha’ Barbara Udovičić Papeš, a u zabavnom dijeli večeri nastupali su vrhunski performeri, plesači i pjevači iz ‘Cabaret show-a by MINT’ te Mario Battifiaca i Irena Grdinić. koji su, po prvi put, pripremili posebnu verziju svoje hit predstave ‘Casabianca’.

Cjelokupna večer imala je i humanitarnu notu. Naime, tijekom večeri održana je aukcija sportskih predmeta najpoznatijih hrvatskih sportaša uz podršku ACI-a, a sva prikupljena sredstva kao i dio prihoda od prodanih ulaznica, u partnerstvu sa ‘Zakladom hrvatske pošte’ bit će izravno uplaćeni Centru za pružanje socijalnih usluga djeci bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Među sportskim predmetima bili su: Vaterpolo lopta i majica s potpisom kapetana hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivana Krapića, vaterpolo kapa s potpisom igrača hrvatske vaterpolo reprezentacije, majica s potpisom braće Sinković, ACI kapa s potpisom Ivice Kostelića, ACI kapa s potpisom Janice Kostelić, rukometna lopta Mirze Džombe, dres s potpisima igrača NK Rijeka te reket Ivana Ljubičića.

Sinoćnju dodjelu nisu propustili niti: Danijela i Nenad Gračan, Belma i Mirza Džomba, Damir Mišković, dr. Vivian Jurković te drugi brojni ugledni gosti Primorsko-goranske županije.

Inače, Primorsko-goranska županija broji više od 20.000 poduzetnika, odnosno 78 tvrtki, obrta i slobodnih zanimanja na 1.000 stanovnika što je svrstava na drugo mjesto u Hrvatskoj po broju aktivnih poslovnih subjekata. Upravo je to razlog zašto je nastao ovaj projekt vrednovanja poduzetništva.

Dobitnici ‘Bilance uspjeha 2023.’ su:

Sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Dobitnici nagrada prema općinama i gradovima:

Grad Bakar  – MICK d.o.o.            

Općina Baška – Ugostiteljstvo i prijevoz “Oleander” vl. Vanes Dekanić

Općina Brod Moravice – ELLI YACHTING d.o.o.

Grad Čabar – PILANA KRASNO d.o.o.

Općina Čavle – AUTOMOTODROM GROBNIK d.o.o.

Grad Cres – AUTOTRANS d.d.      

Grad Crikvenica – JADRAN d.d.

Grad Delnice – RST-Pellet d.o.o. 

Općina Dobrinj – Turistička agencija “ŠILOTURIST” Šilo, vl.Dragan Brnić

Općina Fužine – DRVENJAČA d.d.

Općina Jelenje – TTO THERMOTECHNIK d.o.o.

Grad Kastav – MONTELEKTRO d.o.o.

Općina Klana – Drvna industrija KLANA d.d.

Općina Kostrena – LUJE d.d.

Grad Kraljevica – DALMONT d.o.o.

Grad Krk – GP KRK d. d.

Općina Lokve – LOKVE d.o.o.

Općina Lopar – PJ- TRANSPORT d.o.o.

Općina Lovran – RAD-COM d.o.o.

Grad Mali Lošinj – JADRANKA TURIZAM d.o.o.     

Općina Malinska-Dubašnica  -TRGOVINA KRK d.d.

Općina Matulji – SEKUNDAR USLUGE d.o.o.          

Općina Moščenićka Draga – NT HOLDING Turizam d.o.o. 

Općina Mrkopalj – OPEROR GRADNJA d.o.o.

Grad Novi Vinodolski – ING-GRADNJA d.o.o.

Općina Omišalj – HOTELI NJIVICE d.o.o.

Grad Opatija – LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d.

Općina Punat – MARINA PUNAT d.o.o.

Grad Rab – Imperial Riviera d.d.

Općina  Ravna Gora – RAVNA d.o.o.

Grad Rijeka – JADRAN – GALENSKI LABORATORIJ d. d.

Općina Skrad – DAAF d.o.o.

Vinodolska Općina – APPON d.o.o.           

Općina Viškovo – SCAM MARINE D.O.O. 

Općina Vrbnik – GOSPOJA, poljoprivredna zadruga

Grad Vrbovsko – AUTOPRIJEVOZNIK Damir Fabac

Foto: Nikola Kurti


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.