Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije proglašena tvrtka Imperial Riviera

Sinoć je u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner održana prva svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner, a kao sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Sinoć je u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner održana prva svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner, a kao sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Svečana dodjela na jedinstvenoj večeri okupila je više od 200 najznačajnijih poduzetnika Primorsko-goranske županije, a dodjelu su podržali i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija, gradovi i općine s područja Primorsko-goranske županije, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci te Turistička zajednica grada Opatije.

Za odabir najboljih poduzetnika u svim kategorijama oformljeno je posebno povjerenstvo čiji su članovi bili: Saša Drezgić, Dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Alessandra Ban, Pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Teuta Duletić, Izvršna direktorica Lürssen Design Centra Kvarner, Jana Sertić, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke,  Iva Ribarić, Viša savjetnica – koordinatorica za gospodarstvo i promociju Grada Rijeke, Nenad Seifert, Hrvatska udruga poslodavaca – Direktor Regionalnog ureda Rijeka, Astra Gašparini, Pročelnica Upravnog odjela za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo Grada Opatije, Robert Urek, pomoćnik Pročelnice Upravnog odjela za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo Grada Opatije i Barbara Udovičić Papeš, predstavnica organizatora.

Na temelju godišnjih financijskih izvještaja, koje su poduzetnici dužni dostaviti FINA-zbog javne objave, prikupljeni su podaci o deset najuspješnijih poduzetnika svake jedinice lokalne samouprave Primorsko-goranske županije prema prihodu. Osim prihoda, Povjerenstvo je u obzir uzelo i dodatne pokazatelje i to EBITDA maržu, prihode od prodaje u inozemstvu i bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu.

Metodologija, koju je odredilo stručno povjerenstvo na čelu s dekanom Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Sašom Drezgićem, zasnivala se na ponderiranju navedenih pokazatelja, pri čemu su se najviše vrednovali prihodi i EBITDA marža. Ukupnim zbrojem ponderiranih vrijednosti utvrđeni su pobjednici za svaki grad i općinu Primorsko-goranske županije, a isti kriteriji koristili su se i pri utvrđivanju ukupno pobjednika u županiji.

Voditeljica cijele večeri bila je autorica televizijske emisije ‘Bilanca uspjeha’ Barbara Udovičić Papeš, a u zabavnom dijeli večeri nastupali su vrhunski performeri, plesači i pjevači iz ‘Cabaret show-a by MINT’ te Mario Battifiaca i Irena Grdinić. koji su, po prvi put, pripremili posebnu verziju svoje hit predstave ‘Casabianca’.

Cjelokupna večer imala je i humanitarnu notu. Naime, tijekom večeri održana je aukcija sportskih predmeta najpoznatijih hrvatskih sportaša uz podršku ACI-a, a sva prikupljena sredstva kao i dio prihoda od prodanih ulaznica, u partnerstvu sa ‘Zakladom hrvatske pošte’ bit će izravno uplaćeni Centru za pružanje socijalnih usluga djeci bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Među sportskim predmetima bili su: Vaterpolo lopta i majica s potpisom kapetana hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivana Krapića, vaterpolo kapa s potpisom igrača hrvatske vaterpolo reprezentacije, majica s potpisom braće Sinković, ACI kapa s potpisom Ivice Kostelića, ACI kapa s potpisom Janice Kostelić, rukometna lopta Mirze Džombe, dres s potpisima igrača NK Rijeka te reket Ivana Ljubičića.

Sinoćnju dodjelu nisu propustili niti: Danijela i Nenad Gračan, Belma i Mirza Džomba, Damir Mišković, dr. Vivian Jurković te drugi brojni ugledni gosti Primorsko-goranske županije.

Inače, Primorsko-goranska županija broji više od 20.000 poduzetnika, odnosno 78 tvrtki, obrta i slobodnih zanimanja na 1.000 stanovnika što je svrstava na drugo mjesto u Hrvatskoj po broju aktivnih poslovnih subjekata. Upravo je to razlog zašto je nastao ovaj projekt vrednovanja poduzetništva.

Dobitnici ‘Bilance uspjeha 2023.’ su:

Sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d.

Dobitnici nagrada prema općinama i gradovima:

Grad Bakar  – MICK d.o.o.            

Općina Baška – Ugostiteljstvo i prijevoz “Oleander” vl. Vanes Dekanić

Općina Brod Moravice – ELLI YACHTING d.o.o.

Grad Čabar – PILANA KRASNO d.o.o.

Općina Čavle – AUTOMOTODROM GROBNIK d.o.o.

Grad Cres – AUTOTRANS d.d.      

Grad Crikvenica – JADRAN d.d.

Grad Delnice – RST-Pellet d.o.o. 

Općina Dobrinj – Turistička agencija “ŠILOTURIST” Šilo, vl.Dragan Brnić

Općina Fužine – DRVENJAČA d.d.

Općina Jelenje – TTO THERMOTECHNIK d.o.o.

Grad Kastav – MONTELEKTRO d.o.o.

Općina Klana – Drvna industrija KLANA d.d.

Općina Kostrena – LUJE d.d.

Grad Kraljevica – DALMONT d.o.o.

Grad Krk – GP KRK d. d.

Općina Lokve – LOKVE d.o.o.

Općina Lopar – PJ- TRANSPORT d.o.o.

Općina Lovran – RAD-COM d.o.o.

Grad Mali Lošinj – JADRANKA TURIZAM d.o.o.     

Općina Malinska-Dubašnica  -TRGOVINA KRK d.d.

Općina Matulji – SEKUNDAR USLUGE d.o.o.          

Općina Moščenićka Draga – NT HOLDING Turizam d.o.o. 

Općina Mrkopalj – OPEROR GRADNJA d.o.o.

Grad Novi Vinodolski – ING-GRADNJA d.o.o.

Općina Omišalj – HOTELI NJIVICE d.o.o.

Grad Opatija – LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d.

Općina Punat – MARINA PUNAT d.o.o.

Grad Rab – Imperial Riviera d.d.

Općina  Ravna Gora – RAVNA d.o.o.

Grad Rijeka – JADRAN – GALENSKI LABORATORIJ d. d.

Općina Skrad – DAAF d.o.o.

Vinodolska Općina – APPON d.o.o.           

Općina Viškovo – SCAM MARINE D.O.O. 

Općina Vrbnik – GOSPOJA, poljoprivredna zadruga

Grad Vrbovsko – AUTOPRIJEVOZNIK Damir Fabac

Foto: Nikola Kurti


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.