Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Za pet godina u Hrvatskoj planiramo imati hotele s više od dvije tisuće soba

Damir Špoljarić, novi je investitor i partner tvrtke MPPD koja je u Hrvatsku dovela poznatu globalnu turističku grupaciju ACCOR i u Splitu gradi novi hotel pod brendom Mövenpick.

Damir Špoljarić, novi je investitor i partner tvrtke MPPD koja je u Hrvatsku dovela poznatu globalnu turističku grupaciju ACCOR i u Splitu gradi novi hotel pod brendom Mövenpick. Iako hrvatskih korijena, Špoljarić živi u Pragu i u tom je gradu sa 17 godina osnovao prvu informatičku tvrtku.  

„Nekoliko godina kasnije izgradili smo prvi veliki podatkovni centar i postali najveća tvrtka u srednjoj Europi, sada dio globalnih PE fondova (Private Equity fondova) koja posluje diljem svijeta. Paralelno s time, moja investicijska grupa ulaže u niz manjih ili većih startup projekata kao što je VRgineers, koji razvija VR tehnologiju za obuku pilota Lockheeta, NASA-e ili zrakoplovnih tvrtki poput KLM-a“, ističe ovaj biznismen koji čitav život ima pozitivan odnos prema turizmu i putovanjima, a u tridesetoj godini iz čiste zabave postao je pilot je Airbusa A320 i danas upravlja biz jetovima.

Što znači vaš dolazak za izgradnju dugo očekivanog hotela Mövenpick Split?

Moj dolazak neće značajno utjecati na projekt, ali će osigurati cjelokupnu stabilizaciju strukture i mogućnost dovođenja novih investitora za druge projekte. Od rujna ove godine postao sam i partner u MPPD-u, tvrtki koja upravlja ne samo budućim hotelom u Splitu već i postojećim hotelom Mövenpick u Zagrebu te Pullmanom, čije je otvaranje također najavljeno.

Damir Špoljarić

Razvili ste rezidencijalne projekte u srednjoj Europi i privatni ste investitor u brojnim tehnološkim kompanijama. Zbog čega ste se odlučili na ulaganje u hrvatski turizam?

U Hrvatskoj leži veliki potencijal. Primjerice, pogledajte samo brojke Zračne luke Split pet godina prije COVID-a. Kroz nju je 2014. prošlo oko 1,7 milijuna putnika. Samo pet godina kasnije, 2019., ta brojka se udvostručila, a prema informacijama zrakoplovnih kompanija jasno je da interes turista i dalje raste, a među njima je sve više onih koji dolaze iz SAD-a. Hrvatska je za mene biser Europe, iako još ima prostora za razvitak kad su u pitanju brendirani hoteli. Do sada uglavnom imam iskustva u IT/Cloud, venture i PE ulaganjima, kao i stambenom razvoju, tako da s novim projektom hotela u Splitu ulazim u sasvim drugačiji sektor. A, kao što se može zaključiti po mojem imenu i prezimenu, imam hrvatske pretke i vrlo pozitivan stav prema Hrvatskoj.

Što gosti mogu očekivati ​​od novog Mövenpicka Split?

Riječ je o novom hotelu udaljenom nekoliko metara od najveće splitske plaže Žnjan s vrhunskim dizajnom, prostranim sobama s pogledom na more i impresivnim rooftopom s infinity bazenom. Kombinacija vrhunske usluge, novog hotela i izvrsne lokacije uz plažu, koja će također biti obnovljena i dopunjena novim sadržajima, osigurat će jedinstvenost našeg hotela u Splitu.

Kada će Mövenpick Split primiti prve goste?

Na rokove utječe niz faktora. Prema našem planu hotel bi se trebao otvoriti u sezoni 2025. i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo.

Planirate li kao dio MPPD-a otvoriti još hotela u Hrvatskoj?

Imamo velike planove i radimo na nekoliko projekata istovremeno. Budućim gostima želimo najkasnije za pet godina osigurati hotele s najmanje dvije tisuće soba.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.