Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Za razvoj održivog poslovanja ključna je suradnja između javnog i privatnog sektora

U sklopu #StartDialog ciklusa online panela, u organizaciji platforme THE GREEN HUB, održana je rasprava pod nazivom „Zašto je održivo poslovanje imperativ?“.

U sklopu #StartDialog ciklusa online panela, u organizaciji platforme THE GREEN HUB, održana je rasprava pod nazivom „Zašto je održivo poslovanje imperativ?“. Pod moderatorskim vodstvom direktorice agencije Dialog komunikacije Marine Čulić Fischer, u panel diskusiji sudjelovale su Bernarda Rožman (Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja), Vali Marszalek (UN Global Compact Hrvatska, HUP), Dubravka Štefanac Vinovrški (A1 Hrvatska), Sara Foršek (Raiffeisenbank Hrvatska) i Tihana Veljačić (THE GREEN HUB, DPC).

Pred okupljenim sudionicima raspravljalo se o tome osjeća li i Hrvatska posljedice klimatskih promjena te na koji način privatni i javni sektor mogu na njih utjecati, a istaknuti su i primjeri dobre prakse. Sara Foršek istaknula je ulogu banaka u postizanju globalnih ciljeva održivosti te naglasila da su banke kao financijske institucije pozvane biti podrška jer imaju kapital za provođenje i ulaganje u održive projekte i klijente koji ostvaruju pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu, ali i društvo u cjelini. Dubravka Štefanac Vinovrški ekskluzivno je objavila da je A1 Telekom Austria Group jedan od osnivača i potpisnika Europske Zelene Digitalne koalicije, koja ima za cilj podržati zelenu i digitalnu transformaciju Europske Unije i kojoj se priključilo 26 kompanija, poput Bolta, Deutsche Telekoma, Ericssona, IBM-a, Microsofta, Nokie, Orangea, SAP-a, Schneider Electrica, Telefonice i Vodafone Grupe.

Kada je riječ o održivom poslovanju, panelistice su se složile da je ono imperativ, ali i da je za provedbu održivih modela ključan multidisciplinarni pristup koji uključuje suradnju između privatnog i javnog sektora. Bernarda Rožman istaknula je klimatske strategije, planove i mogućnosti financiranja na kojima radi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a Vali Marszalek edukacije o nefinancijskom izvještavanju i akceleratorski program UN Global Compacta, SDG Ambition, za razvoj korporativne strategije održivosti, koji provodi Hrvatska udruga poslodavaca kao nositelj incijative u Hrvatskoj.

“Održivo poslovanje nije više stvar odabira, nego nužnost, ako želimo našu planetu sačuvati za generacije koje dolaze. Zajedničkih snagama svih sudionika mogu se osmisliti cjelovita rješenja i strategije koje će imati značajan utjecaj na razvoj održivih praksi u Hrvatskoj”, izjavila je Tihana Veljačić, suosnivačica platforme THE GREEN HUB i pokretačica inicijative Ditch Plastic Croatia.

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.