Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Zagreb je još uvijek najtraženiji grad za kupnju nekretnina

Razdoblje u kojem se nalazimo na globalnoj je razini već neko vrijeme u znaku velike potražnje za nekretninama, te ujedno i u znaku visokih cijena stambenih kvadrata.

Istražili smo koja su najtraženija područja za kupnju stambenih nekretnina na oglasniku Crozilla.com.

Dok inozemni posjetitelji, unatoč tome što je turistička sezona gotova, i dalje najveću pozornost daju nekretninama na moru, podaci oglasnika Crozilla pokazuju kako potencijalni domaći kupci i dalje najradije biraju Zagreb, a pritom se za novogradnju traži „kvadrat više“.  Osim što je najtraženiji grad po pitanju stanova za prodaju, analiza oglasnika Crozilla pokazuje kako Zagreb prednjači kada su u pitanju i kuće, kao i stanovi za najam.

Statistika trenutno oglašenih cijena stanova na portalu Crozilla pokazuje kako se za kvadratni metar u Zagrebu trenutno traži oko 2800 eura. Cijene novogradnje obično su više od prosjeka, a njihove prosječne oglašavane vrijednosti u ovom trenutku iznose nešto više do 3100 eura po kvadratu. Moram napomenuti kao se ovdje radi o trenutno oglašavanim, odnosno traženim cijenama koje određuju sami prodavatelji, pa prilikom kupoprodaje obično dolazi do njihove korekcije“ , rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio d.o.o. koja drži mrežu portala za nekretnine.

„Manji su stanovi obično traženiji od onih većih površina, ali isto su tako i njihovi kvadrati skuplji, pa cijena zagrebačkih garsonijera ipak malo ‘odskače’. Za njihov se kvadratni metar na našem portalu u ovom trenutku traži gotovo 3000 eura“, dodaje Matijević.

Na području najtraženijeg grada, Zagreba, oglasi za prodaju stanova tijekom listopada su se na oglasniku za nekretnine Crozilla najviše pregledavali na području Jaruna, Trešnjevke i Malešnice.

Zagreb i okolica najtraženija područja za kupnju kuća

Kada je riječ o potražnji za kućama, posjetitelji oglasnika Crozilla tijekom mjeseca listopada najviše su pretraživali ponudu oglasa na području Zagreba i okolice, odnosno Zagrebačke županije, a pritom se posebno izdvajaju područja poput Ivanić Grada i Sesveta.

„Prosječna cijena kvadrata trenutno oglašavanih zagrebačkih kuća, s uključenom cijenom okućnice i eventualno i pripadajućih objekata, na našem portalu trenutno iznosi 1600 eura, dok je na području Zagrebačke županije u prosjeku oko 600 eura niža. U Ivanić gradu i u Sesvetama, u kojima je tijekom listopada na oglasniku Crozilla potražnja za kućama bila dosta izražena, trenutno se za kvadrat traži oko 1000 eura“, rekao je Mladen Matijević.

Pročitajte još:

Poduzeća

JYSKov promet povećan za 13,5 posto, dok je ostvareni EBIT u odnosu na rekordnu 2020./21. veći za preko 5 milijuna kuna.

Financije

Glavne teme bile su iskustva iz prošlih kriza, makroekonomska predviđanja te izazovi i prilike za poduzetnike za poslovanje u uvjetima krize.

Financije

Fintech ili financijska tehnologija krovni je termin koji se odnosi na softvere, algoritme i aplikacije koje olakšavaju i automatiziraju tradicionalne načine raspolaganja novčanim sredstvima

Financije

Rizično ulaganje može vam donijeti veliku zaradu, ali i značajne financijske gubitke. Zato je uvijek važno znati u što se upuštate i dobro procijeniti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.